Yüksek Lisans okudu kahveci oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yüksek lisans yapan kahveci Zeynep Çelikel'in ilginç hikayesi.

Yüksek Lisans okudu kahveci oldu
Yüksek Lisans okudu kahveci oldu
GİRİŞ 16.01.2009 23:30 GÜNCELLEME 16.01.2009 23:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fikriye Susam'ın haberi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden mezun olduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) Assos Antik Kenti’yle ilgili yüksek lisans yapan Zeynep Çelikel (28), iş bulamayınca kahvecilik yapmaya başladı.

Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi bitirdikten sonra neredeyse tamamı antik kent konumunda olan memleketi Çanakkale’de arkeoloji konusunda çalışmak istediğini, bir yandan iş ararken bir yandan da ÇOMÜ’de yüksek lisans eğitimine devam ettiğini söyledi.

Yüksek lisansını tamamladığını, tüm girişimlerine rağmen iş bulamadığını ifade eden Çelikel, bunun üzerine, dededen gelen kahvecilik mesleğini seçtiğini belirtti.

Çelikel, şunları kaydetti:
"Annemin desteğiyle Çarşı Caddesi’nde iki katlı 32 metrekarelik alanda kahve dükkanı açtım. Büyük dedem İsmail Çelikel’in de 1928 yılında Çanakkale’de kahve dükkanı varmış. Dükkanında kahveyi kavurup satıyormuş. Şartların zorlamasıyla 81 yıl sonra 4. kuşak kahveci oldum. Dededen kalan mesleği yapıyorum. Bu işi severek yapıyorum ve keyif alıyorum. Sigortamı yatırıyorum, para kazanıyorum."

Zeynep Çelikel, dükkanında tüm kahve türlerini müşterilerine sunduğunu, ayrıca kuru kahve de sattığını söyledi.
Kahvenin kendisine has kültürü olduğunu kaydeden Çelikel, "Gelen insanları müşteri değil misafir kabul ediyoruz. Sınırlarımızı çizdik. Burası kahvehane değil, kahve kültürü ile hizmet veriyor. Zaten bu bilince sahip insanlar geliyor" dedi.

İşlerinin her geçen gün arttığını, yazın özellikle yabancı turistlerin dükkanına ilgi gösterdiğini belirten Çelikel, "Burada verdiğimiz hizmet için çok güzel eleştirilerde bulunuyorlar. Ülkelerine döndüklerinde bize kart gönderiyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bundan da şunu anladım ki gerçekten bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı varmış, bunu yaşıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hilmi sarp 15 yıl önce Şikayet Et
    burası Türkiye. burada böyle şeyler doğal , bende y.lisanslıyım , van da araş gör başvurdum sınavı girdim kazandım yaş haddi diye almadılar , şimdi de yaş haddini 35 e çektiler. yaşlı memurları emekli etmeyen , bulmaca çözüpte vatandaşa bakmayan memurlar oldugu sürece biz genç beyinler böyle çürüyeceğiz.kpss yapmışlar , matematik yapamıyosun haa bir de şu var , dayın olacak öyle girebilirsin bir yerlere. bu arkadas avrupada olsa 10.000 dolar maaşla işe alırlardı. Burası Türkiye , burda Ekmek yok.
    Cevapla
  • kenan gürel 15 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadım dogrusu. bir arkadaşım bir 2 yıllık birde 4 yıllık fakülte mezunu işletme sonuç ta bakkal gene aynı okulları bitirmiş bi arkadaşım oda bir şirkette kablo cekip baglıyo bende ünv ögrencisiyim cok alakasız bi işte sürünüyom TÜRKİYE DÜNYA DAKİLERİ RED EDEN VE ONLARI TER TEN KULLANAN ÜLKE
    Cevapla
  • taner kirişci 15 yıl önce Şikayet Et
    .. korkuyorum ki eğitim konusundaki açığı gideremeyeceğiz...zaten iş bulabilmek için 29-30 yaşına kadar eğitim görüyoz hayatımızın yarısı geçiyor ve bide iş bulamıyoruz. çok güzelll
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü şarkıcının evinden çıkanlar şoke etti: Polis operasyonu saniye saniye kaydedildi
Rize'de 1 ton petrol sızıntısı