Kur'an Kursu görevlilerine ek ders ücreti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz kuran kurslarında görev alan sözleşmeli din görevlilerinin de ek ders ücretinden yararlanacağı açıklandı.

Kur'an Kursu görevlilerine ek ders ücreti
Kur'an Kursu görevlilerine ek ders ücreti
GİRİŞ 28.06.2011 11:37 GÜNCELLEME 28.06.2011 11:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Din-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mustafa Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde günde 3 saatten haftada 15 saat Kuran Kursu verildiğini söyledi.

Bu kursları veren din görevlilerinin yaz aylarında 7 lira ek ders ücreti aldığını ifade eden Işık, ''Toplamda maaş artı yaklaşık 400-450 arasında eline ücret geçiyor. Bu da önemli bir katkı sağlıyor. Geçmiş yıllarda ek ders ücreti alamayan sözleşmeli din görevlilerimiz artık bu haktan yararlanacak'' dedi.

Işık, Kuran kurslarına yoğun talep olduğu için imamların da takviye din görevlisi talebinde bulunduğunu kaydetti.

Bazı camilerde yoğunluk nedeniyle bir din görevlisinin 100 öğrenciye kurs verdiğini ifade eden Işık, ''Kurslara artan talebe cevap vermek için Diyanet tarafından yeterlilik belgesi verilmiş ancak ataması yapılmayan ilahiyat ve imam hatip lisesi mezunları da değerlendirilmeli'' diye konuştu.

Yaz kurslarının hiçbir yaygın ve örgün eğitim kurumunun alternatifi olmadığını vurgulayan Işık, eğitimcilerin öğrenebilir kabul ettikleri daha küçük yaştaki çocukların da bu kurslara katılabilmesine olanak sağlanmasını istedi. Işık, yaz kursları için yaş sınırının ilköğretimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin başladığı yaşa indirilmesini talep etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • davut kara 12 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle.... oldu olacak rekat başına ücret verilsin günlük 40 rekattan kandiller falan ekstraya gelir tabi onlarıda düşünmek lazım...
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    kuran kursları. kuran kurslarında çocuklara kuran dışında az da olsa ahlak,insana ve hayvana merhamet gibi şeylerde öğretilmeli. mahallemde kuran kursuna giden çocuklar görüyorum,kurstan çıktıktan sonra sapanla kuş vurmaya,kedileri köpekleri taşlamaya,ağıza alınmıyacak küfürler konuşmaya başlıyorlar.demek bi kuran öğretmekle olmuyor,kuran ın manasını ve emirlerini de öğretmeli.ahlak ve terbiyede.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...