İhsanoğlu'nun aday olacağını 3 yıl önce söylemiş

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olacağı 3 yıl önce belirlenmiş. Nasıl oluyor demeyin!

İhsanoğlu'nun aday olacağını 3 yıl önce söylemiş
İhsanoğlu'nun aday olacağını 3 yıl önce söylemiş
GİRİŞ 17.06.2014 10:01 GÜNCELLEME 17.06.2014 10:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler "Ekmeleddin Bey'e Cidde'de Çankaya önerisi" başlıklı yazısı ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Çankaya'ya muhalefetin adayı olacağını, yıllar önceden duyuruyor. 

Diler, bugünkü köşe yazısında ise 3 yıl önce kaleme aldığı köşe yazısından önemli ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı. Diler, bugünkü yazısında "Sayın Devlet Bahçeli ile görüşen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu "Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu!" açıklamasını yaptı! Devlet Bey hemen arkasından "İhsanoğlu için CHP ile birlikte çalışacağız" dedi... Bundan tam ÜÇ YIL ÖNCE Aydın Doğan Bey, CİDDE'ye giderek Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüştü! Temsil ettiği güçlere dayanarak "Bizim KÖŞK adayımız sizsiniz! Tüm gücümüzle arkandayız!" sözünü verdi! Ben bunları yazdıktan sonra da Cidde'den "Ergün Bey, durum yazdığınız gibi değil!" anlamına gelecek bir faks mesajı geldi! Gülüp çöpe attım!"

Peki Diler, 27 Ağustos 2011'deki yazısında Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan nasıl bahsediyordu? İşte o yazı:

TARİH: 4 Ekim 2009 PAZAR

SÜRMANŞET:

İslam dünyasının yükselen yıldızı

SPOT:
İslam Konferansı Örgütü, küresel siyasette giderek ağırlık kazanıyor. Bu örgütün başında Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu var. İhsanoğlu, İKÖ'yü Müslümanlık, Hıristiyanlık, Musevilik arasındaki çatışma ortamının yumuşatılmasında çok etkili bir misyona götürüyor...
İhsanoğlu, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Clinton'la bir araya geldi. Görüşmede Obama'nın Kahire'de İslam alemine seslendiği konuşma gündeme geldi. İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı'yla görüşme yapan ilk İKÖ lideri...

***

TARİH: 10 Ocak 2011 PAZARTESİ
SÜRMANŞET:
67 İslam ülkesi adına
SPOT:
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yeni yılın ilk saatlerinde terör saldırısına hedef olan Mısır Kopt Kilisesi Patriği Üçüncü Şenuda'ya yazdığı mektubu ele geçirdik! (Sanki gizliymiş gibi, neyse devam edelim...) "İskenderiye Kutsal Kilisesi'nde çok sayıda kişinin hayatına mal olan terör saldırısını öğrendiğimde şok geçirdim. Biz İKT ve ona üye 57 İslam ülkesi, İslam'ın yüce değerlerine aykırı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz..."

***

TARİH: 1 Şubat 2011 SALI
MANŞET:
Değişim şart
SPOT:
İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır'daki ayaklanmayı değerlendirdi: "Hiçbir Ortadoğu ülkesi, bir önceki durumu devam ettirme lüksüne sahip değil."
Eveeet... Kısaca vermeye çalıştığım haber ve spotlar bunlar. Bu haberleri birinci sayfasına taşıyan gazetenin Ekmeleddin Bey'e ilgisi sadece bu kadar da değil. Örnekleri çoğaltmak mümkün...

Ama konu bu değil...

Ben Ekmeleddin Bey ile İslam Konferansı Örgütü'nün SUDAN ya da SOMALİ gibi ülkelerde yaşanan dramlara neden sessiz kaldığını da merak etmiyorum... Merakım başka... Çok güvendiğim bir arkadaşımın benimle paylaştığı bilgiye göre, bir büyük gazete sahibi ve yanına aldığı bir isim, EN BÜYÜK PATRONUN isteği doğrultusunda CİDDE'ye gidip, Ekmeleddin Bey'le görüşmüşler. "Sizi önümüzdeki dönem Çankaya Köşkü'nde görmek isteriz" teklifinde bulunmuşlar...

Ekmeleddin Bey de bu öneriye çok sıcak bakmış...

YORUMLAR 12
  • selimfirat 9 yıl önce Şikayet Et
    daha adını bile telafuz etmekte zorlanan bu zatlar. şimdi dört elle sarıldıkları bu adaya, eğer akpartinin adayı olsaydı neler derlerdi neler!!!
    Cevapla
  • HÜSEYİN GERGİNCİ 9 yıl önce Şikayet Et
    AYDIN DOGAN LA GÖRÜŞMESİ YETERLİ. abd-ingiltere-israil'in çatı adayı
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekmekeddin İhsanoğlu . Doğmadan evvel ölen bebek tabiri varya işte o...
    Cevapla
  • sukru bas 9 yıl önce Şikayet Et
    :::. müslümanız da elhamdülillah neden siyaset yaparken karşımızdakine saygı duymuyoruz. iftira hakaret küçümseme kibir hepsi ziyadesi ile var maşallah.
    Cevapla
  • osman_kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    yozgatlı olması yeterli zaten aday olmasında.. oyumuzun rengi belli oldu güzel bir aday ailesinin yozgatlı olması zaten yeterli .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam