İtalyan Bakan: Papa bizzat özür dilemeli

İtalya’daki merkez sol koalisyon bünyesindeki Değerler İtalyası Partisi’nin lideri ve İmar Bakanı Antonio Di Pietro, İslam dünyasındaki tepkiler sonrasında, Papa'nın Müslümanlardan bizzat özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İtalyan Bakan: Papa bizzat özür dilemeli
İtalyan Bakan: Papa bizzat özür dilemeli
GİRİŞ 17.09.2006 12:19 GÜNCELLEME 17.09.2006 12:19

16. Benediktus’un Almanya seyahati sırasında
Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadelerin İslam dünyasıyla ciddi bir gerilimi beraberinde getirdiğini belirten Di Pietro, 'Papa, bizzat özür dilemelidir. Bu mesele bir sözcüye havale edilemez' dedi.


Vatikan tarafından yapılan açıklamaları yeterli bulmayan Di Pietro, gerilimin giderek tırmanma eğiliminde olduğuna da işaret ederek, 'Böylesine hassas bir dönemde, Papa dahil olmak üzere hiç kimse, zaten patlamaya hazır durumun alevlenmesine neden olabilecek beyanatlarda bulunabilme hakkına sahip değildir' diye konuştu.


Di Pietro, Papa’nın kullandığı ifadeleri 'ateşe benzin dökmek' olarak nitelemesinin ardından, sözlerini şöyle sürdürdü:


'Papa, sözleriyle ateşe benzin dökmüştür. En azından Hristiyan merhameti gereği, özür dilemesi ve de gerekli açıklamayı yapması gerekir. İsa, İncil’de diğer yanağını uzatmayı öğütlemiştir. Papa bu konuda örnek olması gereken birinci kişi konumundadır. Gerekli açıklama bizzat Papa tarafından yapılmalıdır. Bu iş, bir sözcünün eline bırakılamaz.'

PAPA'YA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ


Roma Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus’a Almanya seyahati sırasında Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepkiler sürerken, gözler yarın yapılacak olan Angelus Duası’na çevrildi.
Geleneksel olarak her Pazar günü TSİ 13.00’te Angelus Duası için bağlılarının huzuruna çıkan ve duanın ardından kısa bir konuşma da yapan Papa’nın, İslam dünyasına yönelik bir mesaj verip vermeyeceği merakla bekleniyor.
Halen Roma yakınlarındaki yazlık ikametgahı Castelgondolfo’da bulunan Papa için Angelus Duası nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri de alınacağı öğrenildi.


İtalyan güvenlik birimlerinden edinilen bilgilere göre, yarın Castelgondolfo beldesine Papa’yı dinlemeye gidecek olan kişiler bu kez daha sıkı bir şekilde aranacak. Güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırılmasının, Papa’ya yönelik olası bir saldırıdan ziyade, muhtemel protesto girişimlerinin Angelus Duası merasimine gölge düşürmemesini sağlamak olduğu belirtiliyor.


Papa, Castelgondolfo’da bulunduğu dönemlerde, Angelus Duası’nı yazlık ikametgah olarak kullandığı Papalık Sarayı’ndaki balkona çıkmak suretiyle yapıyor. Merasim sırasında, dinleyiciler ise yazlık ikametgahın bahçesinde yer alıyorlar.


İLGİLİ HABERLER:


SOMALİ'DE BİR RAHİME ÖLDÜRÜLDÜ


PAPA'YA BİR ÖZÜR ÇAĞRISI DA İSPANYA'DAN


PAPA YİNE ÖZÜR DİLEMEDİ: ÜZGÜNÜM


BARDAKOĞLU'NDAN PAPA'YA DERS


PAPA İTALYANLARI DA ÇOK KIZDIRDI


ALMAN BAKAN PAPA AĞZIYLA KONUŞTU


PAPA'YA BİR TEPKİ DE GÜL'DEN


PAPA'NIN GÖRMEZDEN GELDİĞİ GERÇEK


BAŞBAKAN'DAN PAPA'YA SERT TEPKİ


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek