Papa yine özür dilemedi: Üzgünüm

Papa 16. Benediktus, İslam hakkındaki sözleri için 'üzgün olduğunu' söylemekle yetindi ve 'yanlış anlaşıldım' dedi. Papa, konuyla ilgili Çarşamba günü konuşacak.

Papa yine özür dilemedi: Üzgünüm
Papa yine özür dilemedi: Üzgünüm
GİRİŞ 17.09.2006 13:08 GÜNCELLEME 17.09.2006 13:08

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Almanya seyahati sırasında İslam ve Hz. Muhammed hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle Müslümanlardan özür dilemedi ancak tepkilerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bunun da kendisini üzdüğünü söylemek le yetindi.


16. Benediktus, yazlık ikametgahı Castelgandolfo'da bugün Angelus Duası sırasında yaptığı konuşmada, 'Regensburg Üniversitesindeki konuşmamın, Müslüman inananların duyarlılığını inciticiymiş gibi görünen kısa bir bölümünün yol açtığı tepkilerden dolayı çok üzgünüm' dedi.


Papa, konuşma metninde alıntı yaptığı Bizans İmparatoru İkinci Manuel Paleologos'a ait ifadelerle ilgili olarak, 'Ortaçağa ait bir metinden alıntı yapmıştım. Alıntı hiçbir şekilde benim şahsi düşüncemi yansıtmıyor' diye konuştu. Yanlış anlaşılmayı düzeltmeye yönelik gerekli açıklamanın Vatikan tarafından yapıldığını hatırlatan Papa, şöyle dedi:


'Dün Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarciso tarafından yapılan açıklamanın, insanları yatıştırmasını ve konuşmamın anlamını aydınlatmasını umuyorum. Benim konuşmam, genel itibariyle, karşılıklı tam bir saygı içerisinde, sakin ve samimi bir diyalog çağrısıydı'.


Papa 16. Benediktus, önümüzdeki Çarşamba günü yapacağı konuşmada, Almanya seyahatine ayrıntılı biçimde değineceğini sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABERLER:


SOMALİ'DE BİR RAHİME ÖLDÜRÜLDÜ


PAPA'YA BİR ÖZÜR ÇAĞRISI DA İSPANYA'DAN


İTALYAN BAKAN: PAPA BİZZAT ÖZÜR DİLEMELİ


BARDAKOĞLU'NDAN PAPA'YA DERS


PAPA İTALYANLARI DA ÇOK KIZDIRDI


ALMAN BAKAN PAPA AĞZIYLA KONUŞTU


PAPA'YA BİR TEPKİ DE GÜL'DEN


PAPA'NIN GÖRMEZDEN GELDİĞİ GERÇEK


BAŞBAKAN'DAN PAPA'YA SERT TEPKİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...