İsrail sağlık görevlilerini katletti!

İsrail güçlerinin, Filistin Kızılayı ambulans görevlisi oldukları açıkça belli olan 2 kişiyi öldürmesi dehşetle karşılandı. Uluslararası Kızılhaç Örgütü dehşeti şu ifadelerle aktardı:

İsrail sağlık görevlilerini katletti!
İsrail sağlık görevlilerini katletti!
GİRİŞ 05.11.2006 23:04 GÜNCELLEME 05.11.2006 23:04

"İSRAİL GÜÇLERİ, FİLİSTİN KIZILAYI AMBULANS GÖREVLİSİ OLDUĞU AÇIKÇA BELLİ OLAN 2 KİŞİYİ VURARAK ÖLDÜRDÜ"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırıları sırasında, önceki gece Filistin Kızılayı ambulans görevlisi oldukları açıkça belli olan 2 kişiyi vurarak öldürmesini dehşetle karşıladığını bildirdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Filistin
Kızılayı sağlık görevlililerin, önceki gece İsrail ateşiyle vuruldukları sırada,
kullandıkları ambulansın uzaktan görülebilen yanıp sönen ışıklarının açık olduğu ve üzerlerinde açıkça belli olmalarını sağlayan fosforlu ceketleri bulunduğu kaydedildi.


Açıklamada, acil tıp görevlerini yerine getirmekle yükümlü ve Cenevre
Anlaşması uyarınca korunmalarını öngören amblemlerini belirgin biçimde taşıyan 2 sağlık görevlisinin, İsrail'in, Gazze'de daha önceki saldırısında ölen bir kişinin cesedini kaldırırken vurulmasının büyük sarsıntı yarattığı belirtildi. Filistin Kızılayı'nın, uluslararası teşkilatın bir üyesi olduğu vurgulanan açıklamada, sağlık görevlilerinden birinin, İsrail güçlerinin saldırısı sonucu hemen olay yerinde, diğerinin de birkaç saat sonra aldığı yaralardan öldüğü ifade edildi.


İSRAİL 2 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ


Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampının batısında, İsrail pilotsuz uçaklarından fırlatılan bir füze, seyir halindeki bir aracı vurdu.

Gazze'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, füzenin isabet ettiği araçta bulunanlardan 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ölenlerden birinin, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudus Tugayları liderlerinden olduğu bildirildi.

Hastaneye kaldırılırken yolda öldükleri açıklanan Filistinliler'in kimlikleriyle ilgili henüz bir bilgi verilmedi.

Beyt Lahiya'daki 2 hastanenin, ceset ve yaralılarla dolu olması nedeniyle, ölen Filistinliler'in Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'ne götürüldükleri kaydedildi.

İsrail'in geçen çarşamba günü sabahın erken saatlerinde Beyt Hanun'da başlattığı "Güz Bulutları Operasyonu" adını verdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı