Nur Serter'e 2.5 yıldır ders yok

Nur Serter’in Rektör Yardımcılığını bırakmasının ardından öğretim üyesi olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 2.5 yıl hiç lisans derslerine girmediği ortaya çıktı.

Nur Serter'e 2.5 yıldır ders  yok
Nur Serter'e 2.5 yıldır ders yok
GİRİŞ 03.04.2007 10:23 GÜNCELLEME 03.04.2007 10:23
Hakan Güneş'in haberi

Nur Serter’in Rektör Yardımcılığını bırakmasının ardından öğretim üyesi olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 2.5 yıl hiç lisans derslerine girmediği ortaya çıktı. Serter’in düzenli olarak katılması gereken Akademik Kurul toplantılarının büyük bölümüne de katılmadığı belirlendi. Derslere girmeyen Nur Serter’in, aynı dönemde gazete ve televizyonlara çıkarak üniversitesi hakkında ileri geri konuştuğu, kendi bölümündeki öğretim üyelerini İslâmi kadrolaşma ile suçladığı, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin toplantılarından da eksik olmadığı belirlendi.

HERKESE DERS VAR, SERTER'E YOK

Nur Serter, 8 bin 600 öğrencisi bulunan İktisat Fakültesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Serter ile birlikte aynı bölümde görev yapan Prof. Sedat Murat, Prof. Berrak Kurtuluş ve Prof. Recep Seymen’in onlarca saat dersleri mevcut. Serter’in ise, Rektör Yardımcılığından ayrıldığı 2004 yılı sonu itibariyle 2.5 yıl lisans derslerine girmediği belirlendi. Serter’in lisans derslerine girmediği, dekanlık yazısı ile belgelendi.

DEKANLIK YAZISI İLE BELGELENDİ

Bu belge, Serter’in derslere girmediği, Kanaltürk televizyonu ve Cumhuriyet gazetesinde üniversite ve görev yaptığı bölüm ile ilgili asılsız açıklamalar yapması ardından, bunun suç olduğu, hakkında işlem yapılması gerektiği yönünde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne yapılan şikâyet üzerine dekanlık tarafından yapılan araştırma sonrasında hazırlandı.

İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Şahin Akkaya tarafından rektörlüğe gönderilen resmi yazıda, Nur Serter’in lisans öğrencilerine ders vermediği belirtildi.

LİSANS DERSLERİNE GİRMEDİĞİNİ DOĞRULADI

Kendisine ulaştığımız Nur Serter, Rektör Yardımcılığından ayrılmasının ardından lisans bölümünde derslere girmediğini, yapılan bir şikâyet ardından konunun gündeme geldiğini ve bu dönem kendisine bir ders yazıldığını belirtirken, geçtiğimiz yıllarda yüksek lisans derslerine girdiğini ileri sürdü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Serter’in Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “AB Sosyo Ekonomik Politikaları” isimli bir dersi gözüktüğü, fakat tercih eden öğrenci olmadığı için bu derse de girmesine gerek kalmadığı belirtildi.

Serter’in kendi bölümünde derslere girmediği gibi fakülte bünyesinde gerçekleştirilen ve iki defa üst üste girmemenin suç sayıldığı Akademik Kurul Toplantılarını da sıklıkla aksattığı belirlendi. 2547 sayılı kanunda öğretim üyelerine 10 saate kadar girdikleri dersler için ek ders parası ödenmiyor. 10 saate kadar yüklenen dersler, öğretim üyesi olmanın gerekliliği kabul ediliyor. Bir anlamda 10 saate kadar derse girmeyen öğretim üyeleri, girmedikleri derslerin parasını alıyor.

DERS YOK, DEMEÇ ÇOK

Nur Serter ders vermezken, ders veren öğretim üyeleri ile uğraşmaktan ise geri durmuyor. Özellikle Cumhuriyet gazetesi ve Kanaltürk televizyonunu kullanan Serter, görev yaptığı bölüm ile ilgili ortalığı karıştırıcı demeçler vererek suç işliyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma Ekonomisi bölümünde açılan yardımcı doçentlik kadrosu için henüz atama yapılmadan işbirliği içerisinde olduğu Cumhuriyet ve Kanaltürk’e demeçler veren Nur Serter, bölümde İslâmi kadrolaşma olduğunu ileri sürdü. Serter’in üniversitesi hakkında basına demeç vererek suç işlediği yönünde yapılan şikâyet üzerine başlatılan inceleme Prof. Erol Manisalı tarafından öğretim üyelerinin düşünce özgürlüklerinin kullanılmasında suç unsuru araştırılmasını doğru bulmadığı yönünde fikir belirtmesi üzerine kapatıldı.

Prof. Manisalı’nın yazısına itiraz etmeyerek bir anlamda Serter’i aklayan fakülte yönetiminin, aynı bölüm öğretim üyesi Prof. Recep Seymen hakkında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir haber sebebiyle soruşturma başlatması ise dikkat çekti. Recep Seymen’in Nur Serter’in Kanaltürk’te kendisi hakkında konuşmalar yaptığı için kendisinin de basın kanalıyla cevap hakkını kullanmak istediği yönünde Rektörlüğe yaptığı müracaatın da cevapsız bırakıldığı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?