Ve CHP Genç Parti'ye kapıları açtı

CHP lideri Deniz Baykal, Cem Uzan'ı TBMM'ye taşıyacak. Sol partilerden gelen tüm tekliflere olumsuz yanıt veren CHP, sağcı Genç Parti'den gelen teklife evet yanıtı verdi.

 Ve CHP Genç Parti'ye kapıları açtı
Ve CHP Genç Parti'ye kapıları açtı
GİRİŞ 01.05.2007 16:26 GÜNCELLEME 01.05.2007 16:26

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin'in, CHP ile genel seçimlerde işbirliği yapma önerisine, CHP'den olumlu yanıt geldi. CHP yöneticileri, AA'ya yaptıkları açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, merkez sağ ve solda, liberal partiler de dahil, demokrasiye, Anayasaya, Anayasanın ve rejimin temel niteliklerine inananlarla işbirliği önerisine paralel bir cevap geldiğini söyledi. Liberal bir partiden gelen olumlu cevabın değerlendirileceğini ifade eden CHP yöneticileri, iyiniyetli olarak, seçimde bir arada olma arzusunun görüldüğünü belirtti. İki parti arasında işbirliği yapma olanağının açık göründüğünü ifade eden CHP yetkilileri, "Ama olur mu olmaz mı henüz belli değil" dedi.


-"GP İLE İTTİFAK, DİĞERLERİYLE BİRLEŞME"-


CHP'nin "SHP, DSP gibi sol partiler yerine GP ile işbirliği yapmasının, tabanda sorun yaratıp yaratmayacağına" ilişkin soru üzerine CHP yetkilileri, şu görüşleri dile getirdi: "Onlarla birleşiriz, GP ile ittifak yaparız. Aynı programları olanların birleşmesi daha mantıklı. Farklı programları, ancak ortak noktaları bulunanlar arasında ittifak olabilir. AK Parti karşısında güçlü bir oluşum ortaya çıkar. Bunu başkaları da takip edebilir, DSP de gelebilir."


(aa)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Protestoların gölgesinde İmamoğlu'ndan 45 gazeteci ile Roma gezisi!