Unakıtan: Bunlar 3 koyunu güdemez

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 22 Temmuz'un Türkiye'nin kaderini etkileyecek bir seçim olacağının altını çizerken, muhalafete yüklendi.. Unakıtan'ın, Eskişehirspor'a de vaadleri vardı.

Unakıtan: Bunlar 3 koyunu güdemez
Unakıtan: Bunlar 3 koyunu güdemez
GİRİŞ 11.06.2007 00:46 GÜNCELLEME 11.06.2007 00:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bu seçim Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçimdir" dedi. AK Parti Eskişehir milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Unakıtan, seçime kısa süre kaldığını, bu nedenle partililerin alnından ve sırtından ter akacak şekilde çalışması gerektiğini belirtti.


Seçimlere kadar AK Parti'nin yaptıklarını ve yapacaklarını anlatacaklarını ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu: "Ama öncelikle sabırlı olacağız. Onu derler, bunu derler. Meyveli ağaç taşlanır. Yine çıkıyorlar meydanlara, (Biz milleti şöyle idare edeceğiz, böyle idare edeceğiz) diyorlar. Bu millet tatar otu yemedi ki, unutsun her şeyi. Bu millet sizin neyi yapacağınızı gördü. 2000-2001 yıllarında Türkiye'ye tarihinin en büyük ekonomik krizine sebep olan adamlar şimdi çıkmışlar, (Biz yine Türkiye'yi idare edeceğiz) diyorlar. Neyi idare edeceksiniz siz ya? 2 tane adam geliyor. Ha birleştik, ha birleşemedik. Ondan sonra biri oraya gidiyor, biri buraya geliyor. Bunlar 3 koyunu güdemez. Bizim işimiz onlarla yok. Seçim Ahmet'in Mehmet'in düğünü değil. Bu seçim Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçimdir."Unakıtan, Eskişehir'den 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.


"YA ESKİŞEHİR'E HİZMET YA GÜLE GÜLE"


 Eskişehir'i hem Türkiye'nin en büyük iş merkezi İstanbul'a, hem de yurt dışına bağlayacaklarını ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti: "Eskişehir, enternasyonal bir şehir olacak. Eskişehir'i dünya markası yapacağız. Eskiden bir Eskişehirspor vardı. Nerede şimdi bu Eskişehirspor? Onu da Süper Lig'e çıkaracağız merak etmeyin. Futbolcuyu ben alırım. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Maliye Bakanıyım. Bundan sonra önce Eskişehirspor. Çevre yollarını genişletme çalışmaları sürüyor. Bakan arkadaşlarıma önceliği Eskişehir'e vermelerini söyledim. Birinci önceliği vermezse ne olur? Maliye Bakanından zırnık para alamaz kimse. Bende işler pratik. Ya Eskişehir'e hizmet, ya güle güle. Ne yapalım? Beni Maliye Bakanı yapmışlar, yapmasaydılar."


"MİLLETİN PARASINA SAHİP ÇIKTIK"


Bakan Unakıtan, Maliye Bakanı olduğunda ilk iş olarak bütçe açıklarıyla mücadele ettiğine işaret ederek, "Açıklar o hale gelmişti ki, zannettim ki kucağımda ateş topu var. Biraz daha gitseler memurun maaşını ödeyemeyeceklerdi" dedi. "Hesabımızı, kitabımızı yaparak hareket etme mecburiyetimiz var. Hesabı, kitabı yapmazsak, eski karanlık günlere döneriz" diyen Unakıtan, şunları kaydetti: "Vergileri düşürmemize rağmen gelirimiz artıyor. Neden? Çünkü, ekonominin gereğini yapıyoruz. Lafla, emirle, komutayla ekonomi idare edilmez. Ekonomiyi bilirsen idare edersin, bilemezsen kenara çekil kardeşim, kusura bakma. Bütçe denk hale geldi. Neden? Oradan, buradan hortum sokmuşlar, paralar gidiyor. Başbakan da elime verdi makası, (Ağabey kes şunları) dedi.


Sayın Başbakanım büyükler var dedim. (Önce onları kes ağabey) dedi. Kes, kes, kes, bizim bütçe oldu denk. Şu milletin parasına sahip çıktık. Şimdi, Eskişehir'e sahip çıkacağız. Bütün yollar Eskişehir'den geçecek ona göre. Emekliye de vereceğim. Biraz durun. Hesabı iyi yapmam lazım. Toplu Konut İdaresi Başkanını alıp geleceğim buraya." Unakıtan, bir vatandaşın toplu iş sözleşmelerini sorması üzerine, "Bizde kimsenin hakkı kalmaz. Toplu da topsuz da... Neyse herkesin hakkını vereceğiz" dedi.


AK PARTİ ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI


Toplantıda daha sonra, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Ethem Kalın, Süleyman Reyhan, Ayşe Fert Dökmeci, Nedim Öztürk ve Murat Mercan kendilerini tanıttı.


AA

YORUMLAR 22
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    ecevit dönemine kadar. ecevit dönemine kadar zina yasaktı akp kaldırdı gerek görmedi yasak olmasına çünkü kendileri 4 eşli oldukları için.tesev in abd senatosuna bağlı ned den doğrudan para aldığını tesev bile inkar etmiyor mustafa yıldırım sivil örümceğin ağındayı oku bence.amerika düşmanda sanki ab dostmu ondan alınan silahlar mutlumu edecek seni.bunca yaptıkları işler karşısında hala akp diyene yazıklar olsun
    Cevapla
  • kürt islam sentezi 16 yıl önce Şikayet Et
    almaya dami, fransa dami amerikadan aliyor?. Gidin bir Almayanin Fransanin silah envanterini arastirin bakalim ne kadari amerikan mali? Ikincisi bir ara TESEV TSK nin silah alim ihaleleri ile ilgili bir arastirma yapti ve birtakim peskes cekmelere ulasti ve ardinda Büyükanit bizzat basin toplantisinda TESEV i ihaleler ile ilgili arastirma yaptigi icin hedef aldi. Bir de yapmayin kardesim neymis ruhban okulu acilmis, neymis zina serbest olmus yaw artik insanlari bu tür carpik seyler ile doldurusa getiremezsiniz. Yaw zina Türkiye de ne zaman yasaktiki?
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    tsk. tsk mecbur abd den alcak silahları nerden alcak başka ladin sadr hatta iran bile abd den alıyo kim silah üretiyoki başka silah fabrikası açmak heralde ordunun işi değil hükümet silah sanayini kursun ülkede o zaman.akp zinayı serbest bıraktı ımf ne derse harfiyen yaptı apartman dairlerinde kiliseler açtı ayasofyayı ibadete açıcaktı hani ab istemedi tabii.ruhban okulunuda kısmet olmaz inşallah ama bi daha gelişinde kesin açar.ayrıca ana dilde eğitim hakkı türk kürt ayrılığını derinleştirir kürt milliyetçiliği
    Cevapla
  • erkan şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    . naylon faturacı maliye bakanı gene konuştu
    Cevapla
  • kürt islam sentezi 16 yıl önce Şikayet Et
    AB sürecine gelince. Bu sürecte de AKP AB ye hic bir taviz vermemistir. Ama size göre mesala hükümetin kürtce kurslari serbest birakmasi da bir taviz. Ama asil bu tür adimlar ülkeyi böler. Bir de madem o kadar ABD, AB düsmanisiniz sormak isterim o zaman TSK nin neredeyse bütün silahlari ABD den almasini neden sorgulamiyorsunuz. Eger TSK nin elindeki silahlarin cogu ABD mali ise herhalde AKP ABD ile iliskilerine dikkat edecek. EGER EKONOMINIZ GÜCLÜ ISE SILAHINIZI DA KENDINIZ ÜRETIRSINIZ GERISI PALAVRA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!