İtalya'nın kara kedi ayıbını biliyor musunuz?

İtalya’da her yıl 60 bin kadar kara kedinin, uğursuz olduğu gibi batıl inançlar yüzünden katledildiği açıklandı.

İtalya'nın kara kedi ayıbını biliyor musunuz?
İtalya'nın kara kedi ayıbını biliyor musunuz?
GİRİŞ 18.08.2007 20:18 GÜNCELLEME 18.08.2007 20:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İtalya’daki hayvan hakları derneği Aidaa’dan yapılan yazılı açıklamada, “Aptalca batıl inançları olan insanlar tarafından öldürülen ya da satanik ayinlerde katledilen kara kedi vakaları bildiriliyor. Kara kediler en çok Cadılar Bayramı (Halloween) gecesi ortadan kayboluyor” denildi.

“Yüzyıllardır süregelen bu saçma inanışların son bulması ve kara kedilerin rahat bırakılması” istenen açıklamada, “Yüzyıllardır kara kediler kötü muamele görmüşler ve uğursuzluk getirdiklerine inanılmış” denildi ve İtalya’da 17 Kasım’ın kara kedilerin bu durumdan kurtarılması için harekete geçme günü ilan edilmesi çağrısında bulunuldu.

Tarihin dernek tarafından özellikle seçildiği belirtiliyor. Cadılar Bayramı kasım ayında kutlanıyor, 17 ise İtalyan kültüründe uğursuz bir sayı olarak kabul ediliyor.


İtalya’da 9 milyon kadar sokak kedisinin yaşadığı tahmin ediliyor.


AA

YORUMLAR 6
  • fatih pınar 16 yıl önce Şikayet Et
    emrah birelli. bir çok aYet vAr bu konuyla ilgili ama editörden geçmedi meSajlarım ,çünkü yasak. ilgİNç.ONDan dOlayı Kızgınım aslında,neyse UZatmayayım.sen yinede hiç bir şeyin boşuna ve durup dururken büyümeyeceğini unutma belki işine yarar.
    Cevapla
  • emrah birelli 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda bir ayeti kerime vardı???. Evet Yüce ALLAH (CC) bir ayeti kerimesinde \"kalbinde zerre kadar batıl innaışa yer vermeyen...\" diye başlayıp cenneti mi müjdeliyordu,yoksa Efendimiz(SAV),şefattaini mi müjdeliyordu...hatırlayamadım,aradım,bulamadım.Bilen kardeşlerim yardımcı olursa ALlah Razı Olsun.
    Cevapla
  • emrah birelli 16 yıl önce Şikayet Et
    Bir HADİS!. \"Kuşun uçuşunda,uğursuzluk yoktur Tefe´ül(iyimserlik)ise hoşuma gider\"(Buhari) Bu hadiste,eşyada ve olaylarda uğursuzluk olduğu inancına reddiye vardır İslâm,uğursuzluk iddialarını,batıl bir itikad olarak kabul eder. Uğursuzluk söylentileri daha çok cahil halk kitleleri içinde yaygınlık kazanmaktadır. İslâmiyet teşe´üm denilen uğursuzluk duygularını kesinlikle reddederken; tefe´ül denilen iyimserlik duygularını ve olayları hayra yorma gayretlerni ise, yerinde bulur.Hatta teşvik bile eder.RESULULLAH.ORG
    Cevapla
  • ahmet aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin. kardeş diyorsunki kara kediden korkmam ama şu batıl inançlarını atamamışsın kenara boyle bireşey olurmu ben hergun merdiven altından geçiyorum bana bişe olmadı bugune kadr ilginç sizin yaklaşımıniz
    Cevapla
  • Necmettin Yavuzlar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Iste batida da salak ahmak cok. Teknoloji, bilim pozitivizim insani insan yapmiyor. Manevi degerler insani insan yapiyor. Allah\'im saka gibi. 60000 kedi olduruyor bu adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli muhalif milletvekili Cassif'den Netanyahu'ya soğuk duş: UCM'nin kararı doğru
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...