30 ünlü hattattan 120 hat tablosu

Osmanlıdan günümüze uzanan ve gelenekli sanatlarımızın en önemlisi olan hat sanatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü ile Kültür A.Ş tarafından düzenlenen 'Hüsn-i Hat Buluşması'yla masaya yatırılıyor

30 ünlü hattattan 120 hat tablosu
30 ünlü hattattan 120 hat tablosu
GİRİŞ 24.10.2007 16:39 GÜNCELLEME 24.10.2007 16:39

30 hat sanatçısının katılacağı buluşma aynı zamanda katılımcı sayısı itibariyle de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sanatseverlere yepyeni dünyaların kapılarını açacak olan Panel, Sergi ve Meşk Buluşmaları'ndan oluşan ve katılımın ücretsiz olduğu etkinliklerin programı şöyle:


Şeyh Hamdullah Kabri Ziyareti


Tarih: 27 Ekim 2007, Cumartesi saat: 09.00
Yer: Karacaahmet Kabristanı


Türk hattatlarının piri olan Şeyh Hamdullah'ın Karacaahmet Kabristanında bulunan kabri ziyaret edilecek, aynı mekânda Şeyh Hamdullah ile ilgili bir sohbet gerçekleştirilecektir.


****
Panel ve Gümüş Lale Ödül Töreni


Tarih: 28 Ekim 2007, Pazar Saat: 11.00
Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu


Hat sanatının günümüzdeki durumu ile ilgili temel sorunların konuşulacağı ve güncel konuların ele alınacağı panelde konuşmacı olarak yer alacak isimler şöyle:  Hüseyin Kutlu, Semih İrteş, Ali Rıza Özcan, Savaş Çevik, M. Hilmi Şenalp, Cahide Erel, Fevzi Günüç ve Hüsrev Subaşı.


Başkanlığını Prof. Uğur Derman'ın yapacağı panelde sunulan tebliğler etkinliklerin ertesinde çıkacak olan buluşma kitabında yer alacaktır.
İlki geçen yıl ebru sanatçısı Hikmet Barutcugil’e verilenGümüş Laleödülü bu yıl,Geleneksel Sanatlar Derneğitarafından hat sanatına verdiği hizmetlerin yanı sıra “en yaşlı hattat” olması sebebiyleÜstat Hasan Çelebi’ye verilecektir.


Panelistlerin ve dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşecek olan ödül töreni panelimizin hemen ardından gerçekleştirilecektir.


****
Sergi

Tarih: 28 Ekim - 3 Kasım 2007
Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu
Sergi açılışı ve ikram: 28 Ekim, Saat: 14.00


30 sanatçı, 120 eser hüsnühat severlerle buluşacak. Geleneksel tatlıların ve içeceklerin ikram edileceği sergi 28 Ekim’de yapılacak açılışla kapılarını hat severlere açacak ve 3 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.Sergide eserleri yer alan hat sanatçılar şöyle:Ahmet Zeki Yavaş, Ali Hüsrevoğlu, Ali Toy, Ali Rıza Özcan, Beatrice Hilal Çizmecioğlu, Davut Bektaş, Erol Dönmez, Fatih Özkafa, Ferhat Kurlu, Fevzi Günüç, Fuat Başar, Hasan Çelebi, Hüseyin Gündüz, Hüseyin Kutlu, Hüseyin Öksüz, Hüseyin Türkmen, Hüsrev Subaşı, Mehmet Memiş, Mehmet Özçay, M. Efdaluddin Kılıç, Muhittin Serin, Osman Özçay, Ömer Yıldız, Savaş Çevik, Selim Türkoğlu, Tahsin Kurt, Turan Sevgili ve Yasin Kurt.

****
Hüseyin Kutlu Atölyesiyle başlayan Meşk Buluşmaları


Tarih: 29 Ekim 2007, Pazartesi Saat: 15.00

Hat sanatçılarının atölyelerinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında hat ve meşk üzerine sohbetler yapılırken, bir yandan da öğrenciler tarafından hazırlanmış meşkler hat üstatları tarafından incelenip, yorumlanacak. Sadece hat sanatçılarının katılımına açık olan bu etkinlikler 3 farklı tarih ve mekânda gerçekleştirilecek


Uygulamalı Türk İslam Sanatları Kütüphanesi,
Hekimoğlu Ali Paşa Külliyesi – Esekapı - Kocamustafapaşa


****
Hasan Çelebi Atölyesi Meşk Buluşması

Tarih: 30 Ekim 2007, Salı Saat: 15.00
Tarih ve Tabiat Vakfı – Doğancılar Parkı - Üsküdar


****


Savaş Çevik Atölyesi Meşk Buluşması


Tarih: 31 Ekim 2007, Çarşamba Saat: 15.00

Doğancılar Cad. No: 148 Daire: 12, Salacak, Üsküdar


(Not:Hat atölyelerindeki etkinlikler sadece hat sanatçılarının katılımına açıktır.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı