Erdoğan'dan operasyon yorumu

Başbakan Erdoğan, çeşitli açılışlar için gittiği Ödemiş'te Kuzey Irak'a yapılan hava operasyonunu yorumladı: Gece şartlarında gerçekleştirilen operasyonu başarılı buluyorum.

Erdoğan'dan operasyon yorumu
Erdoğan'dan operasyon yorumu
GİRİŞ 16.12.2007 13:26 GÜNCELLEME 16.12.2007 13:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, "Gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Oba" helikopteriyle saat 12.35'te Ödemiş'e geldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan helikopter, Ödemiş Saraçoğlu Stadı'na indi. Buradan başbakanlığa ait otobüsle tören alanına geçen Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı.


Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de Ödemiş'e geldi.


OPERASYONU ÖNCE HALKLA PAYLAŞTI


Başbakan Erdoğan, İzmir'in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen DSİ'ye ait tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatının icra edildiğini anımsattı. Erdoğan, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi verdiğimiz yetki doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine, örgütün kamp merkezlerine yönelik kapsamlı bir hava harekatını bu gece icra etmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki gece şartlarında gerçekleştirilen bu harekat, ilk değerlendirmelerimize göre başarılı olmuştur." Hedeflerini vuran Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının "sağ salim" üslerine döndüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Kara kuvvetlerimiz destek unsurlarıyla harekata iştirak etmiştir. Hedeflerin isabet oranlarını belirlemeye yönelik değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Bu harekatın icra ve planlamasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını şahsım, hükümetim ve milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum. Biz hükümet olarak bölücü terör örgütüne karşı siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve ekonomik bütün araçları en etkili biçimde kullanmakta kararlıyız. Ülkemizin, milletimizin birlik ve bütünlüğü, huzur ve selameti için verdiğimiz bu mücadele, içeride ve dışarıda aynı kararlılıkla devam edecektir."


Başbakan Erdoğan daha sonra açılışı yapılacak tesisler hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, aralarında Beydağ Barajı'nın da bulunduğu DSİ'ye ait toplam 18 tesisin toplu açılışını yapacak.

YORUMLAR 7
  • demir demiroglu 18 yıl önce Şikayet Et
    EDİTÖRÜN NOTU. Yorumlarınızı küçük harflerle yazınız.
    Cevapla
  • niyazi karaca 18 yıl önce Şikayet Et
    BAŞARI. herkes görevini yaparsa başarılı olur chp de hükümeti rahat bırakırsa çok daha başarılı olacak
    Cevapla
  • metin devran 18 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli ve baykala soruyorum. siz bu milletin sofrasına bir tane ekmek koydunuzmu ... akisne sizler bu milletin fakirleşmesine ve pkk nıun kucagına düşmasine sebep oldunuz hükümete destek veriyorum .yaptığınız askeri harekat güneydoğuda millete zarar vermememli .ticareti engellememeli ve iki halkın düşman olmasına sebep olmamamalı hükümet barzani ev talabani ile gör şmeli ve ğkk için barzaniyi kullanmalı ... türkün barzani ile bir proplemi yoktur.sen barzaniye sahip çıkmazsan amerika sahip çıkar ve türke karşı kullanır
    Cevapla
  • metin devran 18 yıl önce Şikayet Et
    hükümet doğru olanı yapıyor. hangi tür harekat yapılırsa yapılsın doğu ve güneydoğuda ticaret ölmesin.iki halk birbirine düşman olmasın mhp ve chp topyekün bir saldırı tahrikinde bulunarak kuzay ırak ve türk halklarının düşman olmasını ve ticaretin ölmesini istiyor hükümet akıllı davranıyor sayoın bahçeli sen bir tek vatandaşın evine bir tek yumurta girmesine bir ekmek girmesine sebep oldunmu aksine sen bu milletin fakirleşmesine sebep oldun
    Cevapla
  • YAŞAR EKMEK 18 yıl önce Şikayet Et
    KOMİK. Sanki asker oraya tayyip için gitmiş gibi teşekkür ediyor..herşeyden kendine pay çıkarmaya nekadar çok alışmış.-Türk askeri oraya kelle avlamaya gitti- diyebiliyormusun pkk lılar içinde bu kelimeyi kullanabilseydin ya ,seni gidi kelleci seni (dün görderdiğimi yayınlamadınız.lütfen bunu yayınlayın)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: Türkiye'den başka kimimiz var ki?
Kargın Mahallesi sakinleri altyapı eksikliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı