6.500 gizli maden haritası çalınmış

MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki Kazı Operasyonu’nda gözaltına alınan çete lideri mühendisin evinden gizli haritalar çıktı. Çok gizli haritalar çetenin eline nasıl geçti?

6.500 gizli maden haritası çalınmış
6.500 gizli maden haritası çalınmış
GİRİŞ 01.03.2008 09:52 GÜNCELLEME 01.03.2008 09:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Harita Genel Komutanlığı’na ait taşınması ve kopyalanması yasak olan haritaların çetenin eline nasıl sızdığı araştırılıyor.MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk, iddiaları üzerine başlatılan Kazı Operasyonu’nda 6’sı kamu görevlisi 21 zanlının Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Bürosu’ndaki sorgusu tamamlandı.

21 zanlı dün sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 9 ay süren telefon dinlemeden sonra gerçekleştirilen operasyonda maden çetesinin liderliğini 14 Şubat’ta memuriyetten istifa eden eski MTA mühendisi Erkan G.’nin yaptığı iddia edildi.

MTA Maden Analizleri ve Teknolojileri Daire Başkanı Serdar K.'nın ise çetenin içinde yer almadığı ancak yaptıkları usulsüzlüklerden haberdar olduğu ve buna göz yumduğu ileri sürüldü. Serdar K. polise verdiği ifadede çeteyle bir ilgisi olmadığını ve menfaat temin etmediğini belirtti.

PARA İLE SATMIŞLAR

Gözaltına alınan mühendisler Erkan G, İlker İ, Nizamettin D. Seyfettin Ş ve Sami Ö'nün evlerinde yapılan aramalarda ise satılan ve satış için bekletilen maden yataklarını gösteren gizli harita ve belgeler bulundu.

Polis, Harita Genel Komutanlığı'na ait taşınması ve kopyalanması yasak olan 6.500 haritanın çetenin eline nasıl geçtiğini araştırıyor. Aralarında MTA’da görevli Daire Başkanı, 6 maden mühendisinin de bulunduğu şebekenin askere ait gizlilik dereceli haritaları maden işiyle uğraşan firmalara para karşılığı sattığı öne sürüldü.

İHALELERE FESAT KARIŞTIRMIŞLAR

Soruşturma kapsamında çete üyelerinin maden rezervi düşük olan sahaları, sahte etüd raporları ile maden rezervi yüksekmiş gibi gösterip satışa çıkarttığı belirlendi. Çetenin hileli etüd raporları sayesinde maden rezervi düşük sahaları bazı firmalara satıp dolandırıcılık yaptığı iddialar arasında.

Savcılık koordinesinde yürütülen soruşturmaya Enerji Bakanlığı’ndan da bir başmüfettiş dahil edildi. İlk etepta gözaltına alınan 19 zanlının işyerlerindeki aramalarda çok sayıda gizlilik dereceli harita dışında, üç tabanca, 450 civarında mermi ile çeşitli firma ve şahıslara ait kaşeler bulundu. 21 zanlı emniyetteki ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.


(Bugün)

YORUMLAR 7
  • duran yurttas 16 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızın Geleceğini Üç Kuruş Menfaat İçin Ona Buna Peşkeş Çekemezsiniz!. Uranyum, bor, toryum, osminyum gibi geleceğin enerji kaynağı olan ve ülkemizde bol miktarda bulunan madenler; çocuklarımızın geleceğidir. Hiç kimse bu gününü kurtarmak için çocuklarımızın ona buna pazarlamaya kalkışmasın.
    Cevapla
  • ali tasci 16 yıl önce Şikayet Et
    ŞAŞIRMADIM. Burası turkıye kımn eli kımin cebinde belli degil. Soyguncular cenneti...:)))) hemde ne cennet
    Cevapla
  • RECEP YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    . asmak lazım,kesmek lazım...
    Cevapla
  • Hasan Oz 16 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler. Serdar bey haber doğru ise menfaat sağlamadığına kimseyi inandıramazsın ihbar etseydin.
    Cevapla
  • ahmet kılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    ihtiyaç. çalınmış demeyin kim çaldırmış diyelim buna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'