Berberin idam kararına yalanlama!

Riyad Büyükelçisi Arabistan'da idam çarptırılan Türk vatandaşının 'idam kararının onaylandığı' haberlerinin doğru olmadığını ve onaylanmış bir karar olmadığını söyledi.

Berberin idam kararına yalanlama!
Berberin idam kararına yalanlama!
GİRİŞ 01.05.2008 15:08 GÜNCELLEME 06.11.2020 17:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Koru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabri Boğday adlı Türk vatandaşının Suudi Arabistan'da Bidayet Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra bu kararı bütün hakimlerin bir araya gelip imzalaması gerektiğini, ancak bir imzanın eksik olduğunu, bunun da dünkü duruşmada imzalandığını kaydetti.

'İdam kararının onaylandığı bilgisi tamamen yanlış. Henüz onaylanmış bir karar yok' diyen Büyükelçi, mahkeme sürecinin dünkü imzayla tamamlandığını, temyiz sürecinin ise bundan sonra başlayacağını vurguladı.
Büyükelçi Naci Koru, 1 ay içinde temyize gideceklerini kaydederek, kararı avukatlara gösterdiklerini, olumlu bazı görüşler aldıklarını ve konuyla ilgili 'çok umutlu' olduklarını bildirdi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinden 10 yıl önce Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine giderek burada berber dükkanı açan Sabri Boğday adlı Türk vatandaşı, 'bir tartışma sırasında Allah'a küfretmekle' suçlandı ve tutuklanarak cezaevine konuldu. 13 aydır cezaevinde bulunan Boğday, bu sürede birçok kez duruşmaya çıkarıldı ve çıktığı son duruşmada idam cezasına çarptırıldı.

 

 

 

 

 

 

  KONUYLA İLİŞKİLİ HABERLER
 

Türk berberin idam kararı onaylandı
S.Arabistan'da berberlik yaparken, "Allah'a küfür ettiği" iddiasıyla 13 aydır tutuklu bulunan ve hakkında idam cezası verilen Sabri Boğday'ın idam kararı onaylandı

 

 

 

 

 

YORUMLAR 5
  • bay ankadiy 16 yıl önce Şikayet Et
    Meraklısı Çok. Meraklısı çok O idamın hemen idam edilir edilmez akp ye saldıracaklar tayyibi ve gülü olayın müsebbibi ilan etmek için hazır kıta bekliyorlar YUH OLSUN yani
    Cevapla
  • Furkan Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu Ajansı. Dikkat ettiniz mi, Anadolu Ajansı son zamanlarda çok kritik haberlerde hata yapmaya başladı. Herhalde yetkililer bunu farketmeye başlamışlardır.
    Cevapla
  • Furkan Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    Oldu mu Şimdi?. Ne de güzel başlamıştık Allah\'a Küfreden kişiyi savunmaya, Daha yeni başlamıştık bu vesileyle araplara sövüp saymaya, Daha yeni başlamıştık şeriatın \"acımasızlığını\" anlatmaya, Biraz daha devam etseydi Allah\'a küfreden berberi kurtarıp ülkeye \"Türkiye Seninle Gurur Duyuyor\" sloganları eşliğinde geri getirecektik. Küfrün tadı damağımızda kalmıştı... (Allah (azze ve celle) sonumuzu hayır etsin)
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 16 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bir karar. Töybe haşa Allah küfür etmek neymiş bir görsün terbiyesiz herif
    Cevapla
  • mehmet verdi 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah dogrularin yardimcisidir.. insaalah böyle bir söz sarf etmemissindir,eger o küfrü ettinse cezani bulursun, ve Allah sana yardim etnez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı