Otobüs duraklarında da sigara yasak

Türkiye 19 Mayıs'ta sigarasız hayatla tanışmaya hazırlanırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Otobüs duraklarında da sigara yasak
Otobüs duraklarında da sigara yasak
GİRİŞ 16.05.2008 01:12 GÜNCELLEME 16.05.2008 01:12

Akdağ, yasayla birlikte otobüs duraklarında da sigara içilemeyeceğini söyledi.

CNN TÜRK'te Gürkan Zengin'in hazırlayıp sunduğu Editör programına konuk olan Recep Akdağ, sigara yasağı için başbakanlık tarafından hazırlanan genelgeye açıklık getirdi.

Stadyumlarda sigara yasağının nasıl uygulanacağı yönündeki soruyu cevaplandıran Akdağ, stadyumların ikiye bölüneceğini yüzde 50'lik kısmın sigara içilebilir alan olarak ayrılacağını söyledi.

Bakan Akdağ genelgede yapılacak kapalı alan tanımı çerçevesinde otobüs duraklarının da sigara içme yasağı kapsamına girdiğine dikkat çekti.

YORUMLAR 16
  • muz_cumhuriyeti 18 yıl önce Şikayet Et
    . çok garap bir tesadüf erbakan hocada devrilmeden önce otobüslerde sigara yasağını başlatmıştı. sigaraya yapılan saldırının binde biri bile alkole yapılmıyor. bu kadar ağır bir yasak hayra alamet değil..
    Cevapla
  • mimiga mimiga 18 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK OĞLU. Resmi plakalı olmasından dolayı bir araç içi de kamusal alan(!) oluyorsa, içindekiler kıyafeti yüzünden kamusal alan(!) ihlali yapıyorsa(!) senin şemsiyenin altı da kapalı alan olacak Senin yaptığın geyik benim söylediğim gerçek Durak işine sevindim. Sabahları durakta sigara içenler yüzünden kusasım geliyor.
    Cevapla
  • volkan z 18 yıl önce Şikayet Et
    sözüm Nihat beye. Devletin yürüttüğü faaliyetlerde elbette bir öncelik sıralaması vardır. elbette bazı konular önceliklidir ama bu öncelik sıralaması diğer gerekli faaliyetlerin askıya alınacağı anlamına gelmez. ben bir sigara kullanıcısı olarak destekliyor ve doğru buluyorum bu uygulamayı. umarım başarılı olur.
    Cevapla
  • mesut ahıskalı 18 yıl önce Şikayet Et
    yasakci . bu ulkede minibuste lahmacun yeme meselesi yuzunden adam oldurulurken durakta sigara icme meselesinden katliam yasanir. yasaklarla bu ulke yonetilemez bizim insanimiz asabi ve tahammulsuzdur.buradan uyariyorum bir otobus duraginda adam oldurulurse sorumlusu kim olacak.bu hukumet sempatikligini kaybediyor malayani le istigal etmeye basladi
    Cevapla
  • MEHMET FİDANCAN 18 yıl önce Şikayet Et
    bu yasayı dört gözle bekliyordum. Allaha şükürler olsunki kalbimden geçen her şey gerçekleşiyor ama bunu nasıl uygulayacaklar onu merak ediyorum daha kapalı mekanlarda dahi doğru düzgün uygulanmıyor bide kalabalık kaldırımlarda yasaklansa çok daha iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Trump'tan son dakika İran kararı!
Trump 'vuracağız' demişti: İran'dan son dakika açıklaması! Piyasaları sarsacak duyuru