AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu

Mahkemenin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk tepki Çiçek'ten geldi, sonrasında Bozdağ ve Kutlu sert açıklamalar yaptı.

AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
GİRİŞ 06.06.2008 00:02 GÜNCELLEME 06.05.2019 13:03
Bu Habere 307 Yorum Yapılmış

CEMİL ÇİÇEK

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağını sona erdirmek amacıyla yapılan Anayasa değişikliğinin iptal edilmesini, gerekçeli kararı gördürten sonra değerlendireceklerini söyledi.

 

 

TBMM'de gazetecilerin sorularına cevap veren Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Gerekçeyi görmemiz lazım. Gerekçeyi görmeden bir değerlendirme yapmak hukuken doğru olmaz. Bu önemli bir karar. Hangi gerekçeyle bu sonuca varıldığını görmek lazım. Hukuken ve siyaseten değerlendirme yapmak için bu gereklidir' dedi. Cemil Çiçek, her davanın kendi şartlarında değerlendirilmesi gereğini kaydetti.

 

 

BEKİR BOZDAĞ

 

 

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, 'Karar anayasanın 148. maddesine açıkça aykırıdır. Anayasa Mahkemesi anayasayı ihlal etti' dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile Meclis'in Anayasa değişikliği yapması imkansız hale gelmiştir. Mahkeme demokrasiye ciddi bir hasar vermiştir. Gerekli girişimler ancak gerekçeli kararın yayınlanmasından sonra olabilir.

 

 

HÜSREV KUTLU:

 

 

AK Parti milletvekili Hüsrev Kutlu Anayasa Mahkemisinin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararını çok sert bir şekilde eleştirdi. 'Parlamentoyu kapatıp gidelim' diyen Kutlu, kararın yeni bir rejim ihdası olduğunu ileri sürdü..

 

 

 

AK Parti milletvekili Hüsrev Kutlu Anayasa Mahkemisinin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararını çok sert bir şekilde eleştirdi.

 

 

 

 

 

İşte Hüsrev Kutlu'nun Cafesiyaset.com'dan Kemal Doğan'a yaptığı açıklama: 

 

'Anayasa Mahkemesinin verdiği bu karar Parlamento'nun bittiğini göstermektedir. Karar Hakimler Oligarşisini göstermektedir.. Karar yeni bir rejim ihdasıdır. O zaman Meclise ne gerek var? Biz o zaman anayasayı nasıl yapacağız? Hakimler artık buna karar versin. Yüksek hakimlerin Anayasayı ihlal gibi bir lüksleri yoktur..'

 

CAFESİYASET.COM

 

 























 
 

İLİŞKİLİ HABERLER

 
  • Kılıç gerekçeye dikkat çekti VİDEO
    Anyasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iptal kararının ardından ilk kez gazetecilerin önüne çıktı. Başkan Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.
 
  • Yazıcıoğlu: Meclis'e yetki darbesi
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararı ile yasamanın yetkilerine müdahale edilmekle suçladı.
 
  • Karara EVET ve HAYIR diyen üyeler
    Anayasa Mahkemesi'nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini 2'ye karşı 9 üyenin oyuyla iptal ettiği öğrenildi.
 
  • AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
    Mahkemenin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk tepki Çiçek'ten geldi, sonrasında Bozdağ ve Kutlu sert açıklamalar yaptı.
 
  • Bahçeli: Yara daha da derinleşti
    MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararının toplumda cepheleşme sürecini hızlandıracağını savundu.
 
  • DTP'li Özçelik kararı sakıncalı buldu
    DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili aldığı kararı “demokrasi açısından son derece sakıncalı ve üzücü bir karar” sözleriyle değerlendirdi.
 
  • Partiler İPTAL kararı için neler dedi
    Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararıyla partilerden de karara tepkiler geliyor.. İşte, Yazıcıoğlu, Mumcu, Soylu, Sezer ve Yılmaz'dan ilk yorumlar:
 
 
  • Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
    Anayasa Mahkemesi, TBMM'de rekor oyla kabul edilen üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren düzenlemeyi reddederken Gül'den konuya ilişikin ilk açıklama geldi.
 
  • Özbudun: Kapatma davasına emsal
    Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararını Ergun Özbudun kapatma davasına emsal olarak görürken Ersin Kalaycıoğlu ise kararı krizlere neden olarak gösterdi.

 

 

YORUMLAR 307
  • damaroperasyonu 15 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partiye OY VERENLER dikkat edin! MHP liler bu kararın ardından AKP ye oy verenleri suçlayıp,yapılan zulüm üzernden RANT sağlamaya çalışacaklardır. Ak Partiye oy verenler!! Sakın ha MHP nin tuzağına düşmeyin! Oyunuzun arkasında olun. Zaman Ak Partiyi eleştirme zamanı değil. Ak Partinin şahsında Başörtüsüne Destek verme zamanıdır. Bu iptal Kararını MHP almıştır. Bu üyelerin 8 ini atayan sezeri MHP seçmiştir. Üzüldük demelerine kanmayın, ellerini ovuşturuyorlar. Amaçları müslümanların derdi ASLA değil. MHP nin amacı, Totaliter Sitemi devam ettirmek ve Postal Yalayıcılığı yapmaktır. MHP, CHP den daha tehlikelidir. Sakın ha münafıklara kanmayın.
    Cevapla
  • ramazan tarık ünsal 15 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Editöre;. 150000 okunmuş ve yüzlerce mesaj -yorum yapılmış bu haberi manşetten indirmeyin lütfen.
    Cevapla
  • ramazan tarık ünsal 15 yıl önce Şikayet Et
    1-0. bizde o konumdayız.Şah\'ın kaşığına çıkan,ingilizlerin,fransızların kaşığına çıkan bunların kaşığına da çıkmalı.Onun için organize olunmalı.İnternet kesildiğinde nasıl haber alınacak,nasıl haberleşilecek varmı alternatifiniz.Önce bunları sağlamak lazım.Işık doğudan yükseldiğinde sokağa çıkacak iman varmı içimizde bunu sormalıyız önce kendimize.Başkası laf-ı güzaf.Sayın editörüm;yorumu uzattım ama bu son kısmıda yayınlarsanız sevinirim.Selamlar.
    Cevapla
  • ramazan tarık ünsal 15 yıl önce Şikayet Et
    1-0..(3). Sabah radyo ve televizyonlardan yönetime el koyduk diye bir haber duysanız kaç kişi karşı çıkar.EVDE OTURURKEN AHKAM KESMEK KOLAYDIR.Bir askeri darbe olsa veya bu örnekteki gibi yargı kullanıldığında İNTERNET İMAMLIĞININ haricinde ne yapıyorsunuz.Bu soruya cevap bulabilen insanlarımızın sayısı artmadıkça biz daha çok yorum yapar ve okuruz.SEÇİM,İSTİFA, REFERANDUM,SİNE-İ MİLLET,GÖREVDEN ALMA VS.. mavalları sadece maval olarak kalır.Şah ne yapmışsa,fransızlar afrikada,ingilizlerasyada ne yapmış ve ne bulmuşsa
    Cevapla
  • ramazan tarık ünsal 15 yıl önce Şikayet Et
    1-0 (2). tuttuğumuz takım için canımızı verdiğimizi bilirler.onlarda bu ülke insanının sabrının nerede taşacağını bilirler.AKPARTİ davası bu ret kararını rahat verebilmek için açılmıştı.Partiyi kapatmayıp insanlara 1-1 eşitlik duygusu verecekler.Bizde bu zokayı yutacağız.Böylece İSLAM TEHLİKESİ!!! onlarca bertaraf edilmiş olacak. İnsanlar tabiri yerinde ise GOOGLE İMAMLARI gibi yorumlarla gazlarını çıkaracak,Fetvalar verilecek,ahkamlar kesilecek,asarız keserizler olacak.İş İCRAATA GELİNCE TIK YOK.Sorarım Size ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor