Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu

Anayasa Mahkemesi, TBMM'de rekor oyla kabul edilen üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren düzenlemeyi reddederken Gül'den konuya ilişikin ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
GİRİŞ 05.06.2008 18:57 GÜNCELLEME 11.09.2018 17:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesine ilişkin iptal kararının hukuki bir süreç olduğunu ifade ederek, "Buna bir şey ilave etmek istemediğini" söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi'nin kararını konakladığı Imperial Otel'de dinlenmeye çekildikten sonra öğrendi.

 

 

Gelişmeleri yakından takip eden Gül, kendisini izleyen gazetecilere gönderdiği mesajda, "Bu hukuki bir süreçtir, buna bir şey ilave etmek istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 
  • Kılıç gerekçeye dikkat çekti VİDEO
    Anyasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iptal kararının ardından ilk kez gazetecilerin önüne çıktı. Başkan Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.
 
  • Yazıcıoğlu: Meclis'e yetki darbesi
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararı ile yasamanın yetkilerine müdahale edilmekle suçladı.
 
  • Karara EVET ve HAYIR diyen üyeler
    Anayasa Mahkemesi'nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini 2'ye karşı 9 üyenin oyuyla iptal ettiği öğrenildi.
 
  • AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
    Mahkemenin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk tepki Çiçek'ten geldi, sonrasında Bozdağ ve Kutlu sert açıklamalar yaptı.
 
  • Bahçeli: Yara daha da derinleşti
    MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararının toplumda cepheleşme sürecini hızlandıracağını savundu.
 
  • DTP'li Özçelik kararı sakıncalı buldu
    DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili aldığı kararı “demokrasi açısından son derece sakıncalı ve üzücü bir karar” sözleriyle değerlendirdi.
 
  • Partiler İPTAL kararı için neler dedi
    Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararıyla partilerden de karara tepkiler geliyor.. İşte, Yazıcıoğlu, Mumcu, Soylu, Sezer ve Yılmaz'dan ilk yorumlar:
 
 
  • Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
    Anayasa Mahkemesi, TBMM'de rekor oyla kabul edilen üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren düzenlemeyi reddederken Gül'den konuya ilişikin ilk açıklama geldi.
 
  • Özbudun: Kapatma davasına emsal
    Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararını Ergun Özbudun kapatma davasına emsal olarak görürken Ersin Kalaycıoğlu ise kararı krizlere neden olarak gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 12
  • MURAT GÜLER 15 yıl önce Şikayet Et
    BUMUDUR YANİ?. Halk istiyor meclis istiyor sezercik istemiyor. Halkıda mecliside yasayıda hiçe sayıyoruz öylemi sonrada meydanlara çıkıp demokrasi çığırtkanlığı yapıyoruz sezer-baykal demokrasisini is-tem-mi-yo-ruzzzz
    Cevapla
  • Gürsel SÖNMEZ 15 yıl önce Şikayet Et
    eeeeeeeeeeeeeee. eeee sayın bahçeli ileriyi görmek yada görememek buna denir.Sezeri C.başkanı yaptınız onun atadığı solcu üyeler halkın %80 nini temsil eden parlementonun oyu ile kabul edilen anayasa maddesini iptal etti.Hemde anayasayı ihlal ederek.Bence artık ATATÜRK\'ün Kurduğu cuhuriyet bugün bitti. Artık ülkemizin yönetim şekli OLİGARŞİ Gözün aydın baykal muradınıza erdiniz. Artık kına yakarsınız.Ezanı Türkçe okutmayın Rusça okunsun.Nede olsa çağdaş solcular ruscayı severler.Bazılarının mezarı bile orda.
    Cevapla
  • hakan taş 15 yıl önce Şikayet Et
    bahçelinin eseri...!. buayıp bahçelinin ayıbıdır güzel bir senaryo hazırlamışlar tebrık ederım önce ak peyı turban konusunda beklenmedık gaza getirdi herkes şaşırdı ne oluyo die bu bahçelimi ama altında yatan gerçek şimdi anlaşıldı bunun altındakı en büyük imza bahçelinşndir milett sandıkta bu sefer en buyuk darbeyı kıme vurcaağı şimdiden belli bahçeliye.chp ile iş birliği yapıp akp tuzağa düşürdüler yazıklar olsun size bahçeli bunlar senın eserin millet vekileri de orda durmazınlar bişleye yaramıyorlar zaten eblli boşuna aylık
    Cevapla
  • Ahmet Ayvaz 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu da geçer ya hu. Yoruma gerek yok bu da geçer ya hu. biraz istirahat ve durmak yok yola devam. türkiyenin kalkınmasını durduramazınız.
    Cevapla
  • orhan özdemir 15 yıl önce Şikayet Et
    hükümet ve cumhur başkanının ilk işi. anayasa mahkemesi üyelerinin hepsinin orada ömür boyu kalmaları değil sadece 7 kalmaları için yasa çıkarmaya davet ediyorum hiç vakit kaybetmeden bu yasayı çıkarsınlar ülke kurtulsun ve şu chp zihniyeti başa geçemediği gibi ülkenin damarlarından atılmış olsun hadi vakit kaybetmeden korkmadan bu halk uyandı artık chp nın dogu çıkarmasında tepkiler ortada mhp de aynı durumda korkmayın halk artık darbe yapsın zorla kurulan bu yapı yıkılsın.kılıç alilere ve yandaşları yok olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı