Kılıç'tan gerekçe uyarısı VİDEO

Anyasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iptal kararının ardından ilk kez gazetecilerin önüne çıktı. Başkan Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Kılıç'tan gerekçe uyarısı VİDEO
Kılıç'tan gerekçe uyarısı VİDEO
GİRİŞ 05.06.2008 19:45 GÜNCELLEME 06.05.2019 12:46
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi. Kılıç şunları söyledi: Mahkememiz bir karar vermiştir. Gerekçesi yayınlanmadan değerlendirme yapmak yanlış olacaktır. Bu konuda oy çokluğu mu oy birliği mi belirtilmemiştir. Bunun bir sebebi vardır.

 

Son dönemlerde mahkememizle ilgili spekülasyon vardı.. Bu nedenle böyle bir tavır alınmıştır. Bence verilen karar ne olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi sağlamak ve yaşama sevincimizi asla ortadan kaldırmamalıdır.

 

 

Biz bugün kararın gerekçesi açıklanana kadar kararın nasıl alındığına ilişkin açıklama yapmayacağız. Gerekçeli açıklama yapılana kadar sabretmenizi bekleyeceğiz. Gerekçeli karar yayınlandığında nasıl alındığı gerekçenin ne olduğu ayrıntıları ile göreceksiniz.

 

 

Geriş kapsamlı değerlendirmeler gerekçeli karardan sonra açıklanacaktır. Bu konuyla ilgili üyelerle konuştuk hiçbir şekilde kamuoyuna açıklama yapılmayacağı konusunda mutabakata vardık. Gerekçeli karar çıktığında bunun topluma yansıması nasıl olacağını o zaman göreceksiniz. Bu kararın kapatma davasına etkisi konusunda ise bu konuda yorum yapmak istemiyorum dedi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 
  • Kılıç gerekçeye dikkat çekti VİDEO
    Anyasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iptal kararının ardından ilk kez gazetecilerin önüne çıktı. Başkan Kılıç, alınan kararla ilgili gazetecilerin sorularına cevap verdi.
 
  • Yazıcıoğlu: Meclis'e yetki darbesi
    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararı ile yasamanın yetkilerine müdahale edilmekle suçladı.
 
  • Karara EVET ve HAYIR diyen üyeler
    Anayasa Mahkemesi'nin, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini 2'ye karşı 9 üyenin oyuyla iptal ettiği öğrenildi.
 
  • AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu
    Mahkemenin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk tepki Çiçek'ten geldi, sonrasında Bozdağ ve Kutlu sert açıklamalar yaptı.
 
  • Bahçeli: Yara daha da derinleşti
    MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararının toplumda cepheleşme sürecini hızlandıracağını savundu.
 
  • DTP'li Özçelik kararı sakıncalı buldu
    DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili aldığı kararı “demokrasi açısından son derece sakıncalı ve üzücü bir karar” sözleriyle değerlendirdi.
 
  • Partiler İPTAL kararı için neler dedi
    Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararıyla partilerden de karara tepkiler geliyor.. İşte, Yazıcıoğlu, Mumcu, Soylu, Sezer ve Yılmaz'dan ilk yorumlar:
 
 
  • Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yorumu
    Anayasa Mahkemesi, TBMM'de rekor oyla kabul edilen üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren düzenlemeyi reddederken Gül'den konuya ilişikin ilk açıklama geldi.
 
  • Özbudun: Kapatma davasına emsal
    Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararını Ergun Özbudun kapatma davasına emsal olarak görürken Ersin Kalaycıoğlu ise kararı krizlere neden olarak gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 30
  • ADNAN KARA 15 yıl önce Şikayet Et
    chp ve dsp lilere. kına yollayalım arkadaşlar.. demokratik tepkimizi bir şekilde ortaya koymamız lazım.. Sessiz çoğunluk olmaktan hala sıkılmadınız mı?? azgın azınlığa boyun eğmeye devam mı edeceğiz?
    Cevapla
  • emrefuat 15 yıl önce Şikayet Et
    savcılar yargıçlar . hepnizin topu ceheneme sizkimsiniz be kendininizi firaunmu sanıyorsunuz allah sizlere günyüzü göstermesin nesize nede sizden olanlara amin
    Cevapla
  • onur&şeref 15 yıl önce Şikayet Et
    neye dikkat çekmiş.. hukukçu değilim ama ahmak da değilim.kardeşim senin anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkin var mı? yok. sadece usulden görüşürsün.var mı bir usulsuzluk? yok.. ee daha ne. neye dikkat çekiyorsun? anayasayı ihlal ettiğini dikkatlerden kaçırmaya mı çalışıyorsun?
    Cevapla
  • onur&şeref 15 yıl önce Şikayet Et
    ne gerekçesi..
    Cevapla
  • kursat Oz 15 yıl önce Şikayet Et
    Sabırın sonu selamet. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Ama vakit yaklaştı baraj doluyor, taştımı tam taşacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
İzmir'de deprem!