İşte CHP'nin Gülen'e bakışını gösteren belgeler

CHP'nin Fethullah Gülen cemaati ve onun kurumlarına bakış açısını gösteren belge birçok şeyi gözler önüne seriyor. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'in okullarda militan yetiştirerek devlette kadrolaştığını ifade ediyor.

İşte CHP'nin Gülen'e bakışını gösteren belgeler
İşte CHP'nin Gülen'e bakışını gösteren belgeler
GİRİŞ 11.03.2014 13:55 GÜNCELLEME 12.03.2014 16:20
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve 72 milletvekilinin, kamuoyunda Fethullah Gülen okulları olarak bilinen okulların, dershanelerin ve yurtların durumlarının araştırılması amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin bir önerge verdiği ortaya çıktı. CHP'nin yurtdışındaki Fethullah Gülen okullarını bitirmeye yönelik bu önergesi AK Parti'nin destek vermemesi nedeniyle hayata geçirilememişti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'ye verdiği Fethullah Gülen önergelerinde, "Gülen tarikatı militan yetiştirerek devlette kadrolaşmayı amaçlıyor. CIA koruması altında" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN DA İMZASI VAR

2005 yılının Mart ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasını da taşıyan soru önergesinde Fethullah Gülen'e bağlı okul, dersane ve yurtlarda laik bir eğitim yapılıp yapılmadığı sorusu soruluyor.

ÖNERGEDE FETHULLAH GÜLEN AYRINTISI

Önergede, Fethullah Gülen hakkında 2001'de "laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak" suçlaması ile dava açıldığı ancak bunun da Şartlı Salıverme yasası ile 5 yıl ertelendiği hatırlatıldığını ancak yargının yargının konuyla ilgili olarak net bir karar alamadığı vurgulanıyor. 

CHP'NİN MERAK ETTİĞİ SORULAR

"Anayasamızın 42. Maddesinde "Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkilapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz." diye belirtilen esaslara bu kuruluşlar uymakta mıdır?" ve "İlköğretimden üniversiteye kadar yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır?" sorularının sorulduğu önergede Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Atilla Kart, Oğuz Oyan, Algan Hacaloğlu, Bayram Meral ve Berhan Şimşek gibi isimlerin de imzası var.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'RİSALE' MERAKI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Soru önergesinde kullanılan dil ve ifadeler Cumhuriyet Halk Partisi'nin Fethullah Gülen Cemaati'ne bakış açısını gösteriyor. 

CHP'DEN FETHULLAH GÜLEN'E AĞIR SUÇLAMA

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise 2008 yılında verdiği soru önergesiyle, "Gülen'in devlet içinde kadrolaştığı" iddialarını Meclis'e taşıdı. "Birçok vali, belediye başkanı, emniyet müdürü ve bürokratın Fethullah Gülen'i ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki evinde ziyaret ettikleri duyumları alınmıştır. CIA'in yakın korumasındaki 130 dönümlük çiftlik evinde yıllardır Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk karşıtı faaliyetlerini sürdüren Gülen'in peşinde olduğu siyasi bir projenin de Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine tamamen aykırı olduğu biliniyor." ifadelerinin yer aldığı soru önergesinin 'Nurculuk Faaliyetleri ve Gülen grubu'yla ilgili 2004 tarihli MGK kararından sonraya denk gelmesi dikkat çekiyor.

İŞTE O BELGE VE BELGENİN ALTINDAKİ İMZALAR:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    süpriz olan chp değik cemaatin bulunduğu noktadır. KURULALIDAN BELLİ CHP ye hakim olan tavır hala devam ediyor bu yönden türkiyenin en istikrarlı (!) partisidir, oysa cemaatin dostlar düşmanlarla anlaşıp gitmiş sözünü cemaate hatırlatırız, CEMAAT YANLIŞ KULVARDA KOŞUYOR... o halde bizim de ak partide sebat etmemiz gerekiyor solcular kadar dava adamlımız bari olsun...
    Cevapla
  • ManofSteeL 10 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK. Ulu önderimizin geride bıraktıgı partiye bakın hele bi Montajcı Kemal ve arkadaşları ölene kadar yok oy falan CHP ye RTE KALBIMIZDESIN
    Cevapla
  • huseyin arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    31 martta görün CHP Haşhaşileri nasıl satıyo..... Bunların maskeleri secimden sonra düşer ve rezillik tiyatrosunu seçimden sonra seyredin ... Yer =CHP :)
    Cevapla
  • Vatandaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Vay cambaz vay. İpin altında da oynuyor, üstünde de oynuyor.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    FIRILDAK ?. fırıldak !!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto