CHP liderinin aklından geçen sürpriz Köşk adayı

Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karar verirken Orhan Pamuk'u da düşündüklerini duyurdu.

CHP liderinin aklından geçen sürpriz Köşk adayı
CHP liderinin aklından geçen sürpriz Köşk adayı
GİRİŞ 21.06.2014 15:37 GÜNCELLEME 21.06.2014 15:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu duyurmasının ardından, Orhan Pamuk'u da aday göstermeyi düşündükleri ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun "aklımızdan geçmedi değil" dediği Orhan Pamuk, MHP'liler tarafından adaylığı kesinlikle kabul görmeyecek bir isim..

Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında yaptığı açıklamalarda Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk gibi isimleri de düşündüklerini açıkladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

ORHAN PAMUK DA AKLIMIZDAN GEÇTİ

İhsanoğlu entelektüel birisi bilgi birikimi çok yoğun doğru, bilim tarihini bilen bu kadar yoğun bilen dünyada ender bilim insanlarından biri. Obama'dan tutun Japonya'daki krala kadar, Putin'den tutun, Azerbaycan devlet başkanına kadar hemen hemen bütün liderlerle ilişkileri olan, saygı duyulan, BM'den ödül alan. Rahmetli Ecevit ki o da bu konularda çok titizdi. Onun başbakanlığı döneminde üstün hizmet madalyasını cumhurbaşkanın elinden alan. Şimdi buna baktığınız zaman aslında bir değerin görüşü ne olursa olsun takdir ediyorsunuz. Neden? Gerçek anlamda bir bilim insanı. Tabi gönlümden şu geçer onu da söyleyeyim. Bu kadar sınırlı yetkileri olan bir cumhurbaşkanın gerçekten çok iyi yetişmiş bizi temsil eden bir bilim insanı, bir sanatçı da olabilir. Örneğin bir Yaşar Kemal, Orhan Pamuk bunlar da aklımızdan geçmedi değil. Yani sonuçta cumhurbaşkanı bizi dünyada temsil edecek.

YORUMLAR 4
  • keremcan karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP'liler tarafından adaylığı kesinlikle kabul görmeyecek bir isim mi?. GÜLDÜRMEYİN BENİ.Rahşan bunlar katil dedi yinede koalisyon kurdularBuna inanarak söylüyorum:Yarın çatı adayı öcalan deselerdi MHP bunu kabul ederdi.Çünkü israil abileri böyle buyuruyor diye.Adamlar yeterki Tayyip gitsinde şeytanla bile işbirliği yaparız diyorlar.
    Cevapla
  • kımızcı 9 yıl önce Şikayet Et
    o olsun şu olsun bu olsun. bence adayları nuri alço olsun belki olur :)))
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    ASLINDA CHP İÇİN EN UYGUN ADAY ORHAN PAMUK. En azından chp bu kadar kaynamazdı.ZATEN KAYNAYA KAYNAYA YAKINDA DÜĞÜN KEŞKEĞİNE DÖNER.!!!
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    tamda chp ye yakisacak isim ha su piyano calan ve bunun ile sanat yaptigini sanan adi her ne ise iste o da chp ye super uyar idi. nede olsa pamuk 1 odul icin vatanini satmis turkiye ermenileri katletti demis idi digeri de icip icip ne dedigini kendi bile bilmeyecek derecede sapitan biri tam chp profili yani
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak