Pensilvanya'ya İsrail tepkisi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Fethullah Gülen'in Gazze'yle ilgili mesajını eleştirdi.

Pensilvanya'ya İsrail tepkisi
Pensilvanya'ya İsrail tepkisi
GİRİŞ 19.07.2014 17:46 GÜNCELLEME 19.07.2014 18:02

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin, "Çocuklar, kundaktaki bebekler ve masum siviller ölüyor. Dolayısıyla bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk" dedi.

İşler, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde, gazetecilerin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Gazze'de bir insanlık trajedisi yaşandığını belirten İşler, "Mübarek ramazan ayında sürekli Gazze halkı bombaların altında yatıyor, kalkıyor. Her gün yapılan bu saldırılar neticesinde masum siviller ölüyor. Çocuklar, kundaktaki bebekler ve masum siviller ölüyor. Dolayısıyla bizim bu saldırıları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye olarak da uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için her türlü çağrı ve girişimde bulunduk. Temenni ederiz ki bu saldırılar bir an önce durur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Fethullah Gülen'in Filistin halkı için taziye mesajı yayımladığını ancak açıklamasında İsrail'i kınayamadığını" söyleyerek görüşlerini sorması üzerine İşler, "Doğrusu Pensilvanya'dan gelen açıklamalara baktığımız zaman göstermelik birtakım ifadeler var ama İsrail'in adı anılmıyor ve İsrail açıkça kınanmıyor. Zaten daha fazlasını doğrusu beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Refah'ı işgal eden İsrail'den skandal savunma: Barış anlaşmasını ihlal etmiyorlarmış!
İsrail’in Refah saldırısı öncesi Kassam’dan kritik ‘esir’ hamlesi