Öcalan sorusuna Bozdağ'dan net yanıt

HDP Milletvekili Adil Zozani, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Abdullah Öcalan hakkında AİHM'nin verdiği kararı sordu. Bozdağ'ın yanıtı netti.

Öcalan sorusuna Bozdağ'dan net yanıt
Öcalan sorusuna Bozdağ'dan net yanıt
GİRİŞ 20.11.2014 10:32 GÜNCELLEME 20.11.2014 10:39

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, Zozani'nin sorusuna, "Şuan da bizim kanunumuz ağırlaştırılmış müebbet hapisle ilgili bir hüküm içeriyor. Biz bunu uyguluyoruz. AİHM bununla ilgili bu konuda hak ihlali kararı verdi ama biz bu konuda şuanda bir değişiklik düşüncemiz yok. Onu özellikle ifade etmek isterim" şeklinde cevap verdi.

Zozani'nin, "AİHM kararını uygulamayacak mısınız? sorusuna ise Bakan Bozdağ, "Bu bizim iç hukuk düzenlememiz bizim. Şuanda bizim böyle bir çalışmamız yok. Bir çalışma yapmayı da düşünmüyoruz" cevabını verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez