'AK Parti 367 milletvekili çıkarsa dahi...'

Memur-Sen eski başkanı ve AK Parti aday adayı Ahmet Gündoğdu, genel seçimler için değerlendirmede bulundu.

'AK Parti 367 milletvekili çıkarsa dahi...'
'AK Parti 367 milletvekili çıkarsa dahi...'
GİRİŞ 11.02.2015 06:56 GÜNCELLEME 11.02.2015 06:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Memur-Sen eski Genel Başkanı ve AK Parti aday adayı Ahmet Gündoğdu, Akşam'ın Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı’yı ziyaret ederek yaklaşan genel seçimleri değerlendirdi. Gündoğdu, seçimlere parti olarak girmeye karar veren HDP’nin barajı geçme şansının çok düşük olduğunu belirterek, “AK Parti 367'nin üzerinde vekil çıkarsa dahi anayasa değişikliği halka götürülmelidir" dedi. İşte Gündoğdu’dan seçimler için ön değerlendirme: 

YENİ ANAYASA GEREKİYOR 

Yaklaşan genel seçimlerde milletin önünde birbiriyle bağlantılı iki temel konu var. Bunlardan ilki anayasa değişikliği, diğeri ise çözüm süreci. Parlamentonun ve yürütmenin de, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ile uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. 

AK Parti 367’ye çıkar 

HDP'nin, yüzde 10'luk seçim barajının altında kalma ihtimali çok yüksek. AK Parti her koşulda 330’un üzerinde bir sayıya ulaşacaktır. HDP parti çatısı altında seçime katılma kararından vazgeçmezse ve barajın altında kalırsa, AK Parti'nin vekil sayısını, anayasayı tek başına değiştirmeye yetecek olan 367'nin üzerine çıkacağını düşünüyorum. 

Halk oylaması yapılmalı 

Benim kişisel görüşüm, anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğa ulaşılsa dahi, bunun halk oylamasıyla yapılmasıdır. Bu demokratik sisteme duyulan güveni arttırır. Böyle bir ortamda Çözüm Süreci de, tam başarıya ulaşır. 6-7 Ekim olaylarında yaşanan vahim tabloyu hepimiz gördük. Yıllardır, 'beyaz Türkler bize zulüm etti' diyenler, beyaz Kürtlüğe soyunup kendilerinden olmayan Kürtlere zulüm ettiler. 

Bunlar uluslararası üst aklın maşası 

Türkiye 2010 referandumu ile derin devletten kurtuldu, ancak şimdi de paralel devlet ortaya çıktı. Geçmişte, İmam Hatiplerin kapatılmasına tepki göstermeyen, Mavi Marmara şehitleri için Kuran okumaya gerek duymayanlar, Bank Asya için Kuran okuyorlar. Tepedekilerin kimin yanında yer aldığına bakmak lazım. Paralel yapının Gezi Parkı denemesindeki rolü ortada. 17-25 Aralık girişimlerinde ise uluslararası bir üst aklın maşası olarak neler yaptıkları aşikar. 

YORUMLAR 4
  • dirbey duygun 9 yıl önce Şikayet Et
    ya en milleti ne bilirsin .sayın AKP yetkilileri .bakın hangi ortama girdi isem bu şahsa milletin tepkisi cok fazla özellilede emekliler .sakın olaki bu şahsı aday yapmayınız .bu tam bir felaket .ilmi nedir kim dir kim konuşturuyor anlamış degiliz .hangi sıfatla bu acıklamayı yaparsın ....kimsin sen .
    Cevapla
  • Memur 9 yıl önce Şikayet Et
    Aday olduğu yerden Ak Parti'ye kesinlikle oy olarak olumlu bir katkısının olacağını düşünmüyorum. Umarım aday yapılmaz ve başarılı! sendikacılık faaliyetlerine kaldığı yerden ve daha samimi bir şekilde devam eder.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Fuzuliye katılıyorum
    Cevapla
  • Fuzuli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti bu adamı aday gösterecekse bir kez daha düşünsün derim. Memurlardan hiç oy alamayabilirler çünkü..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu