Akdoğan: HDP demokrasiyi zehirler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP, PKK ve terör örgütlerinin birleştiğini söyledi.

Akdoğan: HDP demokrasiyi zehirler
Akdoğan: HDP demokrasiyi zehirler
GİRİŞ 27.05.2015 12:40 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:40

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Asıl tehlike şudur: HDP'yi parlatıyorlar, ilk defa siyaset kurumu bu kadar şantaja açık hale geldi, terör örgütleri ilk defa bu kadar işin içine girdiler, partinin genel başkan yardımcısı DHKP-C'ye teşekkür ediyor, bir tanesi çıkıp PKK'yı övüyor. Böyle bir yapının güç kazanması siyaseti, demokrasiyi zehirler" dedi.

Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ve değerlendirmelerde bulundu.

27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılıyla ilgili soru üzerine Akdoğan, bunun Türk siyasi tarihine "kara bir leke" olarak girdiğini ifade etti.

27 MAYIS DARBELERİN ANASI

Akdoğan, 27 Mayıs'ın "darbelerin anası" olduğunu belirterek, siyaset kurumunu dizayn etmeye dönük bir geleneği başlattığını, ülkenin başına büyük bir bela açtığını söyledi. Darbeyle vesayet düzeninin kurulmak istendiğini vurgulayan Akdoğan, "milletin iradesi yönetime yansımasın, başka güç odaklarının dediği olsun" şeklinde bir vesayet düzeninin kurulmak istendiğini anlattı.

Yalçın Akdoğan, gelinen noktada AK Parti döneminde demokrasi adına çok büyük kazanımlar elde edildiğini kaydetti.

"ESKİ VESAYET DÜZENİNİ İSTİYORLAR"

Türkiye'nin düne göre daha normalleşmiş bir ülke olduğuna işaret eden Akdoğan, "Ama yine vesayet özlemleri bir tarafta duruyor. Zaman zaman 'Acaba eski vesayet düzenini tesis edebilir miyiz' diye birtakım denemeler yapılıyor. Böyle baktığımızda 27 Mayıs'ta başlayan büyük oyun ve tezgah var. Bugün geldi geldi billurlaştı, bir yerde bütün o vesayetçi odakları tek bir blok halinde AK Parti'nin karşısına çıkardı" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, AK Parti'nin iktidara geldikten sonra türlü oyunlar yapıldığını ve bunların temelinde de vesayetçi yapının yer aldığını bildirdi. Şimdi ise bu yapının AK Parti'ye karşı diğer partileri ittifaka zorladığını vurgulayan Akdoğan, bir taraftan da PKK, KCK ve DHKP-C ile paralel çetenin ayrı bir konsorsiyum olduklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı