Sırrı Süreyyen Önder, MHP'ye göz kırptı

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçim sonrası çözüm süreciyle ilgili "MHP ile bile yürütürüz. Yeter ki ciddiyet olsun." dedi.

Sırrı Süreyyen Önder, MHP'ye göz kırptı
Sırrı Süreyyen Önder, MHP'ye göz kırptı
GİRİŞ 05.06.2015 06:37 GÜNCELLEME 05.06.2015 06:37
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçimden sonra çözüm süreci için önemli açıklamada bulundu. Önder, çözüm sürecini CHP ve MHP ile yürütebileceklerini söyleyerek "Yeter ki ciddiyet olsun" dedi. AK Parti'nin "Dolmabahçe mutabakatını" yok saymasını eleştiren önder şöyle konuştu;

"TABUTLARIMIZA SARILACAĞIMIZA BİRBİRİMİZE SARILALIM"

"Bizim kimsenin hakkından bir şey istediğimiz yok ki. Barışın bir tek temel gereği var, bunu da bu kadar böyle çiğlik etmeseydi, söylediklerini inkar etmeselerdi; biz Dolmabahçe deklarasyonunda bu işi demokrasi şartına bağlamışız. Demokratik siyaset... Bunun önündeki kanalların açılması, buna hangi Türk milliyetçisi itiraz eder sizce. Hangi Sosyal Demokrat itiraz edebilir? Hangi muhafazakar itiraz etmeli? Yeter artık tabutlarımıza sarılacağımıza birbirimize sarılalım. AKP kendi varlık yokluk davasını getirdi bu sürecin önüne koydu. Bu caiz midir? Gayet gönül rahatlığıyla söylüyorum. Kim olursa olsun, kim gelirse gelsin bu normları kabul eden herkesle konuşuruz" dedi.

YORUMLAR 20
  • bahadır yıldız. 8 yıl önce Şikayet Et
    sarıldığınız tabutlar sizin varlık sebebiniz,ekmek kapınız.çözüm sürecine şiddetle karşı olan paralelin adamı ekrem dumanlıyla selocan başbaşa topaç mı çevirdi.külliyen şersiniz.
    Cevapla
  • muhammet 8 yıl önce Şikayet Et
    yüce türkiye halkına soruyorum asla bir araya gelemeyen ve gelmeyecek olan zıt yalnış fikirli partiği bir araya getiren nedir ilginç değilmi ..ben söyleyim din düşmanları yani üst aklın projesidir bunların yöneticileri satın alınmış birer hain durumundadır uyanık olmamız gerek bunlar ne türk nede kürt olabilir müslüman uyanık olmalı...
    Cevapla
  • hakan tut 8 yıl önce Şikayet Et
    benim Angelina Jolie ile evlenebilirim demem nekadar abesle iştigal ise hdp nin de mhp ile ittifak yapabiliriz demesi o kadar abesle iştigaldir. önemli olan bu konuda karşı tarafın ne düşündüğüdür.Ayrıca hdp ile kimin birlikte yürüdüğü ortadadır. bunu tartışmaya gerek yok zaten. oslo ve imralı görüşmeleri, habur rezalati, dolmabahçe vs anlatmaya gerek yok. Ayrıca hdp ile bu kadar uğraşmanız hdp ye puan sağlıyor haberiniz olsun. yapılması gereken en iyi şey hdp yi yok saymaktadır.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP nin düştüğü duruma bak Terör örgütü birlikte oluruz diyor. bu düşünceyi ona kim veriyor?
    Cevapla
  • mha 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti iktidarı döneminde sağlanan siyasi ortam imkanları ile konuşuyorsun sayın bıyıklı efendi. eskiden sizi kimse televizyon binasına bile sokmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı