Zinde bir nesil için Ufka Yolculuk!

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneğinin “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” tüm hızıyla devam ediyor.

Zinde bir nesil için Ufka Yolculuk!
Zinde bir nesil için Ufka Yolculuk!
GİRİŞ 19.01.2016 14:55 GÜNCELLEME 20.01.2016 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dernek; gençlerimizi; bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, zinde, milli, manevi, ahlaki, sosyal ve kültürel değerlere bağlı nesil yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Aynı zamanda çevreye duyarlı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü ve görgülü bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Yaratılış gayesini bilen, ülkesini ve milletini seven bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına yardımcı olma misyonuyla 2006 tarihinde İstanbul merkezli kurulmuştur. 

Anadolu’nun her ilinde hali hazırda faaliyet gösteren yüzden fazla spor ve izcilik kulüpleriyle ortak faaliyet yapmaktadır. Ortaöğretim çağındaki gençlere yönelik izcilik faaliyetleri yapılmaktadır. Spor faaliyetleri kapsamında tüm Türkiye Genelinde en son Bilek Güreşi müsabakaları yapıldı. Spor ve izcilik faaliyetlerinin yanı sıra gençlik kulübü olarak da Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları adı altında Türkiye Geneli ÖSYM sisteminde yarışmalar tertip etmektedir. 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneğinin “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” çerçevesinde gerçekleştirdiği, farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı olunmaktadır. 

Yolculuk 4 yıl önce başladı.  Tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yönelik yarışmamızın ilki Hicri 1434, Miladi 2013 yılında Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali kitabından düzenlediğimiz yarışmaya toplamda 87.014 kişi katılmıştı.

Hicri 1435, Miladi 2014 yılında yapılan ikinci yarışma ise “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak” Platformuyla birlikte düzenlendi. Kur’an-ı Kerim Meali konulu yarışmamız, 65 ülkeden toplam 174.399 kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Hicri 1436, Miladi 2015 yılında yapılan üçüncü yarışma ise “Son Peygamber Platformuyla” birlikte düzenlendi. Siyer yarışmamız ise toplamda 264.929 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmacıların sorumlu olduğu kitap da, Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN Hocamıza ait “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler Tarihi ve Tevhid Mücadelesi” kitabı idi. Yarışmaya geçen sene, Türkiye’de 81 ilde, 679 ilçede, 1.238 okulda, 11.723 gönüllü gözetmenle ve 11.571 sınav merkezinde düzenlendi. Şimdiye kadar ise toplamda 550.000’e yakın yarışmacı kayıt yaptırarak iştirak etti.

Hicri 1437, Miladi 2016 içinde bulunduğumuz yılda yapılacak yarışmaya en az 300.000’i aşkın katılım olur beklentisi var. Kısaca, Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenleniyor.

Bu sene yarışmacılarımızın sorumluğu olduğu kitap, İmam Nevevi’nin Riyazu’s Salihin eserinin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAFŞAR tarafından seçilerek hazırlanan yarışmamıza özel bir baskıdır.

Sınav kayıtları 13 Kasım 2015 tarihinde başladı. 21 Şubat 2016 tarihine kadar da www.ufkayolculuk.com web sitemizden online olarak kayıtlar devam edecektir. Sınav 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10:00 da tüm Türkiye genelinde, cezaevleri de dâhil olmak üzere, aynı gün ve aynı saatte gerçekleşecektir. Yarışma takvimimizin her türlü detaylarına www.ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşabilirsiniz. 

Sevgili Peygamberimiz (sav)’in kutlu mesajlarıyla toplumu buluşturmayı sağlamak için, yarışmayı da vesile ederek güzel bir kampanya da başlatıldı. Bu yıl “Hadis Yılı” ilan edildi.

Tüm sosyal gruplar arasında “Hadis Okuma Grupları Kurma Kampanyası” başlatıldı. Camiler, okullar, evler, işyerleri ve cezaevleri başta olmak üzere her mekânda, bireysel veya gruplar halinde hayatı anlamlı hale getirecek ve geniş kitlelerde farkındalık oluşturacak bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 

Online Kayıtlar: 29 Mart 2016 Salı günü saat 22:00 de sona erecek. 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 18:00 de sınav

Sınav Yerleri: 24 Mart 2016’da açıklanacak.

İl Ödülleri: 2 Mayıs 2016 Cumartesi gününe kadar- Türkiye Merkez Ödülleri: 7 Mayıs 2016 Cumartesi saat 22:00 de

 

YORUMLAR 1
  • Onur Ocakdan 8 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenleri gerçekten tebrik ediyorum. Tüm dünyada, Kıbrıs'ta ve Türkiye'de, cezaevleri de dahil olmak üzere aynı zamanda, aynı saatte tamamı gönüllülerden oluşan bur ekiple yarışmayı tertip etmek gerçekten takdire şayan. Ne güzel bir organizasyon.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle