Uçan Süpürge Festivali başlıyor

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali bugün başlıyor. Bu yıl tema 'Aşk'... Başkentte sekizincisi gerçekleştirilecek olan festival, seyircisini 'Ben Her Bahar Aşık Olurum' sloganıyla selamlayacak.

Uçan Süpürge Festivali başlıyor
Uçan Süpürge Festivali başlıyor
GİRİŞ 05.05.2005 08:57 GÜNCELLEME 05.05.2005 08:57

Aşkın her halinden seçkilerle sinemaseverlerin karşısına çıkacak festivalde, 21 ülkeden 93 film seyirciyle buluşacak.

Festivalde, dünyanın ilk kadın yönetmeni Alice Guy Blanche'tan Cumhuriyetin ilk kadın Opera sanatçısı Semiha Berksoy'a kadar 'ilklerin kadınları' yaşam öyküleriyle, eserleriyle seyirci karşısına çıkacak.

Festivalin açılışı dolayısıyla, yarın akşam Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü salonunda tören düzenlenecek. Ünlü sanatçılar Müjde Ar ve Neco'nun sunuculuk yapacağı gecede 'Uçan Süpürge Onur Ödülü' Sevda Ferdağ'a verilecek. Festivalde, Ferdağ'ın 'Seninle Son Defa' adlı filmi de gösterilecek.

Festivalin 14 Mayıs akşamı yapılacak kapanış töreninde ise seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral ile sinema yazarı Sevin Okyay'a başarı ödülleri verilecek.

Festival kapsamında ayrıca 'Roller Modeller ve Biz kadınlar' ile 'Türkiye'nin Debra Winger'ını Aramak'başlıklı iki ayrı panel düzenlenecek.

Festival kapsamında yer alan filmler Kızılırmak ve Kavaklıdere sinemalarında gösterilecek.

Festival tarihinde ilk kez 'Aşık Erkekler Hattı' adıyla erkek yönetmenler için özel bir bölüm de yer alacak.

Bu yıl 'aile' kavramını Almanya sineması üzerinden ele alan özel bir bölümle seyirci karşısına çıkan festivalin bu bölümünde feminist sinemayı çok fazla etkilemiş olan Ula Stöckl ve Jutta Brückner'in filmleri gösterilecek.

Festivalin 'Pembesiz Mavisiz' adlı bölümünde ise geleneksel erkek ve kadın rolleriyle oynayan, bunları yıkan ve yeniden kuran kısa filmler gösterilecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...