BİKSAD Sanat Atölyesi'nde yeni dönem

Türkiye’nin en önemli hattatlarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Hattat Hüseyin Kutlu'dan İslam Medeniyetinin yeniden inşası için büyük hizmet...

BİKSAD Sanat Atölyesi'nde yeni dönem
BİKSAD Sanat Atölyesi'nde yeni dönem
GİRİŞ 05.10.2016 15:12 GÜNCELLEME 05.10.2016 15:24

İslam’ın terör, acı ve gözyaşıyla anıldığı, “islamafobi”nin tüm dünyayı kuşatmakta olduğu bu günlerde, İslam Medeniyeti’nin sanat, mimari ve müzik gibi güzelliklerini daha çok vurgulamamız gerekiyor.

Bu amaçla kurulan BİKSAD (Bilim Sanat ve Kültür Vakfı) uzun yıllardır sanat kursları vermeye devam ediyor. 

Hattat Hüseyin Kutlu’dan icazetli “gelenekli sanatlar” ustaları ve alanında yetkin sanatkârlar, BİKSAD (Bilim Kültür  ve Sanat Derneği) çatısı altında hem üretime hem eğitime devam ediyor. Hüsn-i Hat’dan minyatüre, klasik kemençeden Osmanlı Türkçesine kadar gelenekli sanatların her kolundan, uzman ve  seçkin bir ekip yeni eğitim dönemi için hummalı hazırlıklarını sürdürüyor.

Her yıl BİKSAD çatısı altında Hattat Hüseyin Kutlu öncülüğünde verilen gelenekli sanat eğitimleri çerçevesinde hat sanatı eğitiminde Hüseyin Kutlu, Erol Dönmez,  tanbur  dersinde Özer Özel,  kanun ustası Reha Sağbaş, neyzen Ahmed Şahin ve Yasin Özçimi  ve diğer usta sanatkarlarımız, kendi alanlarında “meşk” usulü eğitim gerçekleştiriyorlar.

Çocukların sanat eğitimlerine çok önem veren BİKSAD, bu yıl çocuklar için ebru, bendir, bağlama ve çocuk korosu sınıfları da açıyor.

BİKSAD nedir?

Bilim Kültür ve Sanat Derneği olarak 2009 yılında Hattat Hüseyin Kutlu tarafından kuruldu. Hat ve mûsıkî  meşkleri ile başlayan faaliyetler bu yıl 25 sanatkâr eğitici, 2 sanat atölyesi ve yüzlerce öğrencisi ile devam ediyor. Derneğin yönetim kurulu başkanlığına ise Gazeteci Yazar Kemal Öztürk getirildi.

Hüseyin Kutlu kimdir?

Hâmid Aytaç’dan sülüs-nesih yazı icâzetnâmesi aldı. Ayrıca Uğur Derman Bey’den ta'lik meşk etti. 1976-2002 yılları arasında Hekimoğlu Ali Paşa Cami imam-hatipliği görevinde bulundu.

"İslâm medeniyetinin merkezi olarak cami" projesini, aynı çatı altında hizmet veren Biksad Sanat Atölyesi'nde devam ettirmektedir. Hüsn-i hat, sanat seminerleri ve Osmanlı Türkçesi hocalığı yapmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii, Ataşehir Mimar Sinan Camii, Moskova Ulu Camii, Tokyo Camii ve Amerika’da bulunan Diyanet Center of America Camii gibi bir çok ünlü mimari eserlerin yazılarını yazmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi