Ahmet Kaya tartışması program bitirdi

Cem TV'de yayımlanan "Gonca Elmas ile 7 Renk" programında yaşanan Ahmet Kaya ve Kürtçe şarkı tartışmasının ardından programın yayından kaldırıldığı açıklandı.

GİRİŞ 18.04.2014 11:22 GÜNCELLEME 18.04.2014 11:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Mevsimsiz Türküler" isimli bir albüm çıkaran Mehmet ve Ekrem Arpak kardeşler, 13 Nisan Pazar günü Cem TV'de yayımlanan "Gonca Elmas ile 7 Renk" programına katıldı. Ekrem Arpak programda Ahmet Kaya'ya ithafen yazdıkları "İki Gözümdün" şarkısını seslendirdi. Arpak, şarkının ardından da sunucunun sorusu üzerine şarkının hikâyesini anlattı.

Kaya'nın ülkenin sevilen bir değeri olduğunu belirten Arpak, "1999'da bir ödül töreni vardı, Ahmet Kaya'ya çatal atılmıştı. Sadece 'Kendi dilimde bir türkü söylemek istiyorum' diyen bir sanatçıya çatal atılmasına tahammül edemedim. Bu şarkı da o geceye cevaben yazıldı" dedi.

"BEN TÜRKÇE TERCİH EDİYORUM"

Ancak bu sözler sunucu Elmas'ı kızdırdı. Ahmet Kaya'nın PKK ile bağlantılı olduğunu ima ederek, "40 bin vatandaşımızı katleden çakal başına hizmet eden kim olursa olsun candan düşmanız. Sanatçı siyasi görüşünü ifade ederken sivri uçlara çok dikkat etmelidir" dedi. Bunun üzerine Arpak, Kaya'nın sayılan özelliklere sahip olmadığını belirterek Türkiye'de Arapça şarkı söyleniyorsa Kürtçe de söylenebileceğini ifade etti. Elmas ise "Ben burada Türkçe tercih ediyorum. Arapça da söyletmem. İsteyen Arap kanalını seyretsin" diye cevap verdi. Bunun üzerine Apak kardeşler programdan ayrıldı.

PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI

Cem Medya Grubu Başkanı Celal Toprak programın yayından kaldırıldığı söylentilerini doğruladı. Programın sözleşmesinin de sonra erdiğini belirten Toprak, sunucunun görüşlerini paylaşmadıklarını belirtti.

YORUMLAR 4
  • servet gökşen 9 yıl önce Şikayet Et
    İMRALI CANİSİ , ÇAKAL BAŞI. Siz bu ifadeyi siyasilerden duyabildiniz mi? kadına helal olsun sonuna kadar destekliyorum , bundan sonra da ismini bir yere not edip kendisi hakkındaki gelişmeleri takip edeceğim. Ülkücü camia özellikle size sesleniyorum bu tür insanlara sahip çıkın , sayın Bahçelinin lafını çok severdim İmralı canisi derdi , bu kadında aynı onun gibi. Helal olsun mert kadınmış, sonuna kadar destek.
    Cevapla
  • kani irfan özcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir Rezillik. Tek kelimeyle "REZİLLİK"
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    uçmuş. nerden bulmuşlar bu akli dengesi olmayan spikeri
    Cevapla
  • guven bilici 9 yıl önce Şikayet Et
    YORUMSUZ.... artık sıkıldık bunlardan, yorum yapmaya değmez kişilik..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Yerel seçim; Panorama; Son durum