2008'in en iyi gazete manşetleri

MediaCat dergisi 2008'in en iyi gazete manşetlerini belirledi. İlk ona giren manşetlerin dağılımı şöyle oldu: 3 Taraf, 3 Radikal, 2 Sabah, 1 Hürriyet, 1 Yeni Şafak

2008'in en iyi gazete manşetleri
2008'in en iyi gazete manşetleri
GİRİŞ 30.12.2008 17:20 GÜNCELLEME 30.12.2008 17:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MediaCat dergisi iki senedir olduğu gibi bu yıl da yılın en iyi gazete manşetlerini belirledi. Reklam, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşturulan jüri, yıl boyunca derlenen gazete manşetlerini değerlendirerek Sabah gazetesinin 2 Mayıs 2008 tarihinde attığı “Gazcı kardeşler” manşetini birinci seçti.
 
Aylık pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, Ocak 2009 sayısı için özel bir içerik hazırladı. Pazarlama iletişimi sektörlerinin ve reklam mecralarının 2008 değerlendirmesi ve 2009 beklentilerinin yer aldığı bu özel sayıda, 2008 yılının en iyi dergi kapakları ve gazete manşetleri de seçildi.

5110 ADET GAZETE İNCELENDİ

Tirajlarına ve gündem yaratma gücüne göre seçilen 14 gazetenin bir yıl boyunca derlenen manşetleri yıl içinde oluşturulan jüriye gönderildi.  1 Aralık 2007 ve 30 Kasım 2008 tarihleri arasında yayımlanan 5110 adet gazete manşeti  jüri üyelerinin elemesi sonucu 80’e düşürüldü. Yapılan son jüri toplantısında 80 manşet arasından en iyi 10 tanesi belirlendi ve içlerinden biri de yılın birincisi seçildi.  Birinci dışında kalan diğer dokuz manşet de yayın tarihlerine göre sıralandı.

TARAF VE RADİKAL 3 MANŞETLE

Akşam, Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet, Posta, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Taraf, Türkiye, Vatan, Yeni Şafak ve Zaman gazetelerinin bir yıllık manşetleri arasından seçilen en iyi 10 manşet içinde Radikal ve Taraf 3, Sabah 2, Hürriyet  ve Yeni Şafak 1 manşetiyle yer aldı.

Oluşturulan jüride;
Doğan Online CEO’su Babür Çelebi,
Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın,
Ajans Ultra Eşbaşkanı Hakkı Mısırlıoğlu,
Karikatürist Latif Demirci,
Doğan Burda CEO’su Mehmet Y. Yılmaz,
Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan,
Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği Başkanı Temel Aksoy ve
Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner yer aldı.
Geçtiğimiz sene olduğu gibi MediaCat’i yine Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan temsil etti.

İÇERİK DEĞİL, SUNUM ÖNEMLİ

Jüri, en iyi manşetleri seçerken, bunları haber değerine veya dosya gücüne göre değil, ilk bakışta yarattıkları etki üzerinden değerlendirdi ve şu kriterleri göz önüne aldı: 

• Manşetin sözlü ifade gücü ve çarpıcılığı
• Merak uyandırması
• Espri barındırması
• Genel görsel ve grafik estetik

 

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 5
  • harun raşit 15 yıl önce Şikayet Et
    Jüriyi kim belirledi? Neye göre. Jüri heyetine baktımda hep doğanın kiralanmış kalemşör işçileri. Ne yazık ne ezik bir durum....
    Cevapla
  • Muhammed Furkan 15 yıl önce Şikayet Et
    Vakit gazetesi. Selamun aleyküm.. Vakit gazetesini niye incelemediler..?
    Cevapla
  • serdar Tekin 15 yıl önce Şikayet Et
    ''Taraf Gazete''sinin Yalanlarınımı manşet oldu.. Asılsız haberler adresi olmalıydı TARAF ın ismi.Hem MEDİACAT a kim verdi yetkiyi... en iyiyi secme hakkı buldu kendinde... Bunuda haber olarak verirsiniz...
    Cevapla
  • Murat HAM 15 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsız ve Yansız mı ?. Mediacat dergisinin manşet listesinden bana ne ? Kimbilir kimin adına show yapıyor. Yok mu tüm medya şirketlerinin ortak olduğu bir ajans listesi..
    Cevapla
  • kerem sa 15 yıl önce Şikayet Et
    Tarafın manşetini atamışlar ve saçmalamışlar.... Taraf gazetesini "Beyaz Adam Konuştu; BEN OBAMA DEĞİLİM" manşeti 1. sırayı alması lazımdı ama ilk 10 da bile yok böylelikle bu haberin fos çıktığı ortada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü