Akraba flörtüne sanalda sinyalli önlem

Nüfusu 320 bin kişi civarında olan İzlanda'da insanların farkında olmadan akrabalarıyla duygusal ilişkiye girmesini önlemek için ilginç bir yöntem bulundu.

Akraba flörtüne sanalda sinyalli önlem
Akraba flörtüne sanalda sinyalli önlem
GİRİŞ 18.04.2013 21:38 GÜNCELLEME 18.04.2013 23:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Akrabalara birbirlerine yaklaştıklarında sinyal gönderen yeni Android uygulama, İzlandalıları akraba evliliğinden kurtarmayı amaçlıyor.

İzlanda Üniversitesi yazılım mühendisliği öğrencilerinin geliştirdiği "The Islendiga-App" adlı uygulamayla, akrabalar flörte başlamadan önce uyarılıyor.

Ekipten Arnar Freyr Adalsteinsson, ülke yerlileri ve ailelerinin bin 200 yıllık soy ağaçlarının bulunduğu çevrimiçi veritabanı "Islendingabok"daki bilgilerden faydalanarak bir yazılım uygulaması geliştirdiklerini, bu sayede iki İzlandalının akrabalık düzeylerini akıllı telefonlar yardımıyla öğrenebileceğini söyledi.

Sadece Android telefonlarda kullanılabilen uygulamanın şimdiye kadar 4 bin kişi tarafından indirildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Banazlı 11 yıl önce Şikayet Et
    NORMAL AKRABALIKLAR. Bir şekilde tespit edilebiliyor yada biliniyor. Ama süt kardeşliği için gerekli bir uygulama olurdu
    Cevapla
  • Recep G. 11 yıl önce Şikayet Et
    Bize de lazım böylesi dogacak cocuklarımıza yazık. Akraba evliliginden olupda sağlıksız olarak doğan ebeveyn sayısı cok fazla halkımız bilinçlendirilmeli. Doğacak cocuga üzülüyom. Sonrasında ailelerin çektigi ızdırap zaten ayrı bir dert.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması