Sultan Kösen'in ayakkabıları Almanya'dan

Dünyanın en uzun adamı unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen'e Almanya'dan ayakkabı getirildi.

Sultan Kösen'in ayakkabıları Almanya'dan
Sultan Kösen'in ayakkabıları Almanya'dan
GİRİŞ 09.08.2014 18:40 GÜNCELLEME 09.08.2014 18:40

''Dünyanın en uzun adamı'' unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen'e Almanya'dan ayakkabı getirildi.
 

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 27,5 santimetre uzunluğundaki eli ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen'e Almanya'nın Wessels firmasından her yıl ayakkabı getiriliyor.

Firma sahibi Georg Wessels, kendi getirdikleri 60 numara ayakkabıları bir otelde Kösen'e teslim etti. Wessels ayrıca, Gaziantep'ten gelen 2 metre 33 santim boyundaki Ramazan Karagiyik, Mardinli 2.10 santim boylu Necmeddin Atay'a da ayakkabı getirdi.

Kösen, ayakkabı sponsoru ile 2009'da Viyana'da tanıştığını, kendisine bir ayakkabı yaptığı haberini duyunca çok sevindiğini söyledi.

İlk ayakkabısının ayak ölçüsü olmadan hazırlandığını, kendisine olmayacağını düşündüğünü fakat denediğinde ayaklarına çok rahat oturduğunu belirten Kösen, uygun bir ayakkabıya sahip olduğu için rahatladığını belirtti.

Almanya'dan 2009'dan bu yana her yıl 2 çift ayakkabı gönderildiğini belirten Kösen, "Bana her yıl 2 çift ayakkabı yapılıyor. Çok mutluyum. Bu defa bana çok farklı modellerde ayakkabı getirildi. Şunu her zaman dile getiriyorum. Almanya'da bir annem ve babam var" dedi.

Daha önceleri çok ayakkabı sıkıntısı çektiğini, şimdilerde ise artık sıkıntı yaşamadığını belirten Kösen, daha önce ihtiyacını araba tekerleklerinden keserek yaptığı ayakkabıları ile giderdiğini kaydetti.

Kösen, şöyle devam etti:

"Şu an çok şükür ayakkabı konusunda bir sıkıntımız yok. Evde 2 bot ve 10 çift ayakkabım var. Mutluluğumu konuşmalarla ifade edemiyorum, çok mutluyum. Daha önce ayakkabı bulamıyordum. Terlik yapıyordum. Ayakkabı konusunda neler çektiğimi, neler yaşadığımı burada dile getireceğim ki insanlar anlasın ne zorluklar yaşadığımızı. Araba lastiklerini alıyordum, bıçakla yuvarlak şeklinde kesiyordum. Üstüne de 2 tane lastik çiviliyordum o şekilde kullanıyordum. Şimdi ise ayaklarımız daha rahat, güvenli ve konforlu."

Karagiyik ve Atay da duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Firma sahibi Wessels ise 1947 yılından bugüne kadar ailecek ayakkabıcılık yaptıklarını söyledi. 35 yıl önce aldıkları bir karar sonucunda dünyanın en uzun kişileri için ayakkabılar ürettiklerini belirten Wessels, şunları söyledi:

"Son 35 yılda 350 ayakkabı yaptım, hepsini hediye ettim. Uzun insanlar uçağa zor girince ben de kendim bütün ülkeleri gezerek onların ayakkabı ihtiyaçlarını karşıladım. Şuana kadar dünyanın her tarafına gittim. Bu işi özellikle hobi olarak yapıyorum. Çünkü dünyanın her tarafında uzun boylu arkadaşlarım var. Yaptığım ayakkabıların ağırlıkları değişiyor, örneğin Sultan kalın ayakkabı giyiyor, onun biraz daha farklı oluyor. Ramazan'ın ise spor ayakkabı daha rahat oluyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü