Yalovalılar tuvalete gitmeye korkuyor!

Periyodik olarak yaşanan su kesintileri nedeniyle Yalova halkı ‘taşıma su’yla ihtiyaçlarını gideriyor

Yalovalılar tuvalete gitmeye korkuyor!
Yalovalılar tuvalete gitmeye korkuyor!
GİRİŞ 12.09.2014 08:00 GÜNCELLEME 12.09.2014 08:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kurak geçen yağış mevsiminin ardından neredeyse kuruma noktasına gelen Yalova Barajı kente su sağlamada etkinliğini yitirdi. Periyodik olarak yaşanan su kesintileri nedeniyle kent halkı adeta “taşıma su”yla ihtiyaçlarını gideriyor. Kentte kuaförler başta olmak üzere restoranlar ve pek çok işletme, marketlerden aldıkları litrelik sularla müşterilerine hizmet verirken vatandaşlar çeşmelere akın ediyor.

Yalova merkeze bağlı bazı mahallelerin de içinde olduğu pek çok bölgede yaşanan kesintiler nedeniyle vatandaşlar, köy çeşmelerinden ve marketlerden aldıkları sularla ihtiyaçlarını karşılıyor. Kentteki pek çok panoda tasarruf önlemleri konusunda vatandaşları uyaran afişler bulunurken 12 saate kadar uzayan kesintiler için Yalova sakinleri, “Tek bir damla bile bizim için önemli” diyor.

Pet şişeden abdest

Kentteki pek çok camide de cemaat abdest alırken yanlarında getirdikleri pet şişeleri kullanıyor. 

Tuvaletler kapalı tutuluyor

Yalova’daki restoranlarda da su kesintisi ilginç görüntülere sahne oluyor. Merkezde bulunan pek çok restoran su kesintilerine karşı çareyi tuvaletlerini kapalı tutmakta bulmuş. Ellerini yıkamak isteyen müşterilerine ise bir gün önceden doldurulan bidonlarla hizmet veriliyor. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 15
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    can tan. arkadaşım yapılanları partiyle ilişkilendirmiyorum ki belediyecilikte başarıya şahsın buyuk etkisi var ,eyup un çehresini değiştiren eyup u eyup yapan başkan mhp liydi onun doneminde eyup te yapılan hizmetleri kimse yapamadı,yine uskudar da keza oyle duymuş san yılmaz bayat refahın adayıydı uskudarda kime sorsan takdir eder
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    MUBİNKOÇAL. Baştan söyleyim, Ben CHP'li değilim.İşte dediğin mantıksızlık ve tutarsızlık, e burda da halk değişmedi ama su var.Yönetim değişti yine su var.Halkın Yarısı CHP'li. ama su var.Baraj hınca hınç dolu.MHP varken de o barajlar doluydu, CHP varkende doluydu AKP varken de dolu.Halka sorsan burayı bura yapan MHP belediyesi der.Yani senin anlayacağın yok yönetim, yok halk bunlar hikaye..Gerçek olan tek şey yağmuru yağdıran kudret.Yağmur yağmadıktan sonra seni kimin yönettiğinin ne anlamı var.Belediye başkanı yağmur mu yağdıracak ülkeye.Biraz gözünüzü kulağınızı açın allah aşkına ya.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    can tan. arkadaşım ben herkesin idareci olamayacağını soyledım örneğini de istanbul olarak gosterdım ,bilmiyorum siz o donemlerde istanbuldamıydınız ,chp doneminde de istanbulda aynı halk yaşıyordu ,o donemki halk gidip başka halk gelmedi anap zamanında sular arasıra kesilse bile akıyordu ,geldi chp doneminde 5 sene musluklardan su akmadı ,erdoğan geldi hala sular akıyor .herkes doktor olamıyacağı gibi herkes te idareci olamaz ,anap zamanında istanbulda bazı hizmetler yapıldı erdoğan dan sonra da yapılanlar ortada yazmaya gerek yok ,5 yıllık chp doneminde istanbulda yapılan bir yatırımı bilen varmı,yine istanbul kadıkoy 15 sene belkide 20 senedır chp de 20 yıl önceki kadikoy ile şimdiki kadıkoy arasında belediyenın yaptığı bir hizmet varmı
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    isi su parti bu partiye cekenler dikkat etsin. cunku bu gunlubirlik bi sorun degil yatirim eksikligi varise daha 3 ay evvel o sehir akp nin idi yani insafli olun
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    MUBİNKOÇAL. Yine ezbere konuşuyorsun.Diyorsun ki o geldi böyle bu gitti böyle, sen savurgan olursan, savurursan başa kim gelirse gelsin sıkıntının önüne geçemezsin.Nolcak şimdi Bu memlekette barajlar başka belediye zamanında da doluydu hala dolu.Ben 40 yasındayım, bu memlekette araba 15 yıl önce de sokakta hortumla yıkanırdı yine hortumla yıkanıyor.Belediye neyi idare ediyor.Kendi musluklarının borularını küçültüp vatandaşın su borularını mı büyütüyor.Bırakın bu işleri.Biz millet olarak savurganız.Partiyle martiyle bunun alakası yok.Belediyeyle idareyle alakası yok.Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor