1 milyon 731 bin TL'lik fatura 49 liraya düştü!

Eşi ile birlikte oturduğu eve için kesilen 1 milyon 731 bin 575 TL'lik elektrik faturası, yapılan yeni okuma ile birlikte 49,20 TL'ye düştü.

1 milyon 731 bin TL'lik fatura 49 liraya düştü!
1 milyon 731 bin TL'lik fatura 49 liraya düştü!
GİRİŞ 24.02.2015 11:57 GÜNCELLEME 24.02.2015 11:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Sulusaray İlçesi'nde oturan 48 yaşındaki Ömer Hasgül'ün eşi ile birlikte oturduğu eve için kesilen 1 milyon 731 bin 575 liralık elektrik faturası, yapılan yeni okuma ile birlikte 49,20 liraya düştü.

Sulusaray İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde mobilya satan evli ve 3 çocuk babası Ömer Hasgül'ün oturduğu eve geçen hafta Çamlıbel Elektrik Perakende Anonim şirketi (ÇEDAŞ) görevlilerince yapılan sayaç okuma sonucu 1 milyon 731 bin 575 TL'lik fatura kesildi. Faturayı görünce şoke olan Ömer Hasgül, önce ÇEDAŞ yetkilerine sorununu aktarması ardından mağduriyeti gazetecilere anlattı.

Medyada yayınlanan haberlerin ardından ÇEDAŞ yetkilileri, fatura kesen cihazdan kaynaklandığı belirtilen sorun nedeniyle 1 milyon 731 bin 575 lira çıkan faturadaki bilgileri kontrol için yeniden Ömer Hasgül'ün yaşadığı apartmana gitti. Burada yeniden okunan sayaç sonrası Ömer Hasgül'ün borcu 49 lira 20 kuruş olarak düzeltilerek, hatalı fatura iptal edildi. 



DHA

 

YORUMLAR 7
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    önceki saatlerde faturalar kolay hesaplanabiliyordu şimdi çok parametre var,faturalar hertürlü haraç toplama merkezi olmuş ve her türlü şaibeye açık iş ahlakına değer veren yok kilowatt hesabına göre para vermememiz niye işinize gelmiyor. ve yanlış okumalarda şirketlere yaptırım yapılması gerektiğini düşünüyorum
    Cevapla
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış okuma tesbit edilir ve bu okumadan ücret alınırsa faiziyle geri ödenir zaten. Burda yanlış bir okuma var ama yanlış bir alınan para yok. O saatlerdeki parametre fazlalığı da bu konudaki bilgisizliğinizi gösteriyor.
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'dan otomatik ödemede talimatı vermemiş bankaya
    Cevapla
  • Muhittin ALTUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Ömer Abi
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    birde şu var,elektrik saatlerini okumaya gelen şahıslar kalitesiz ,halbuki o kadar iş arayan üniversiteli ve üniversite mezunu var,bu gibi işler onlara verilse ya. adam konuşmayı,yürümeyi bilmiyor,nasılsa elektrik saat okuyusu olmuş,işverirken PARTİCİLİK mi yapılıyor,kaliteye mi bakılıyor.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef iş verirken kesinlikle PARTİCİLİK yapılıyor.
    Cevapla
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite mezunları genelde bu tip işleri beğenmiyorlar malesefki. Bu elektrik şirketleri özel o yüzden devlet ne kadar etki edebilir bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki işi yapacak kaliteli adamdan ziyade bu işYAPMAK İSTEYECEK kaliteli adam bulmak daha zor. Bir elektrik mühendisi ya da teknikerine elektrik saati okutturmaya kalksan benimle dalga mı geçiyorsun der. Haklı olurda bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk maçına U-19 ile çıkmıştı: Hesaplarımız incelenebilir
Ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!