Urfa'da erkekler neden 'mor' poşu takıyor?

Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan Şanlıurfa'da dikkat çeken olaylardan biri de hem kadınların hem de erkeklerin 'mor' poşu takması oldu.

Urfa'da erkekler neden 'mor' poşu takıyor?
Urfa'da erkekler neden 'mor' poşu takıyor?
GİRİŞ 02.12.2012 13:01 GÜNCELLEME 03.12.2012 11:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

İnsanların kültürlerini rahat bir şekilde yaşadığı Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Balıklıgöl ve etrafındaki kutsal mekanları dolaşmaya gelen vatandaşların başına örttükleri 'mor' renkli poşuları gördüğünüzde şaşırıyorsunuz.

Genelde Arap kökenli vatandaşların taktığı 'mor' poşuların ne anlama geldiğini, insanların, özellikle de erkeklerin, neden bunu taktığını öğrenmek için seyyar satıcılara sorduğumuzda çok şaşırtıcı bir cevap aldık. Çünkü birçok kişinin derin anlamlar yüklediği bu 'mor' poşuların kullanılma sebebi ise 'moda'dan başka bir şey değil... Evet yanlış duymadınız! Şanlıurfalı kadın ve erkekler modayı yakından takip ediyor. 

Genel olarak Dubai'den gelen poşuların 5-10 liradan satılması satışları artıran bir başka sebepmiş... 

Haber 7

YORUMLAR 11
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    renklere göre. normalde siyah beya olanı kürtler, kırmızı beyaz olanı araplar takar, son zamanlarda mor çıktı onuda araplar takar. lakin bu kılık kıyafet yasasına uygun değil deyip kemo yargıya taşımasın :))
    Cevapla
  • Cebir ÇAVDAR 11 yıl önce Şikayet Et
    doğruyu bilelim ve öğrenelim. sevgili arkadaşlar moda veya değil çok önem arzetmiyor.önemli olan bir kültürün devamlılığıdır.bu arada bu tip örtüyü kullananların tamamı urfalı diye lanse edilmeye çalışılıyor.ama değil.bu tip giyim tarzını seçenler genelde arap kökenli(akçakale ve harran) vatandaşlardır.ayrıca urfa kültürünü öğrenmek için balıklıgöldeki çocuklara değil il kültür müdürlüğüne sorulması daha mantıklı dğil mi siz ce de ?selam ve dua ile...
    Cevapla
  • KARADENİZ FIRTINASI 11 yıl önce Şikayet Et
    adım gibi karadenizliyim fakat. mardin e iş gereği giden arkadaşım "mardin'den ne istersin" deyince bende poşu istedim ne var bunda yani.
    Cevapla
  • ali kuloğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    bende mor puşu takıyorum... rahatsız olanlara duyurulur.....
    Cevapla
  • Onur Mert 11 yıl önce Şikayet Et
    herkese saygı duyulmalıdır..... insanların gelenek ve göreneklerine (inanç, giyim, yemek ve genel kültür) saygı duymayanlar insan değillerdir. orasını burasını açanlara saygı duyuluyorda, inançlarına ve geleneklerine göre giyinenlere neden saygı duyulmuyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...