Kuzey Irak'ta önemli gelişme

Irak Kürdistan parlamentosu Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı Rojava'yı tanıdı.

Kuzey Irak'ta önemli gelişme
Kuzey Irak'ta önemli gelişme
GİRİŞ 16.10.2014 15:18 GÜNCELLEME 16.10.2014 15:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kobani'de PYD'nin IŞİD'e karşı direnişi sürerken, Irak Kürdistanı'nda çok önemli bir gelişme yaşandı. Irak Kürdistan Parlamentosu dün yaptığı toplantıda, Rojava'da PYD'nin kurduğu kantonları tanıma kararı aldı.

Irak Kürdistan Parlamentosu'nun Rojava'yı resmen tanıması, PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in Erbil ziyaretinden hemen sonra gerçekleşti.

BARZANİ YÖNETİMİ DE TANIYACAK MI?

Parlamento kararında, Irak Kürdistan hükümetine de Rojava'daki üç kantonu tanıma çağrısı yapıldı.

Irak Kürdistan yönetimine, Rojava'ya "mali destek verilmesi" çağrısının da yapıldığı kararda, Irak Kürdistan Parlamentosu'nun kararına rağmen, Kuzey Irak'taki Mesud Barzani liderliğindeki yönetim halen Rojava'yı tanımış değil.

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den sonra, ülkenin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesinde Kobani, Efrin ve Cizre adlı üç kanton oluşturulmuştu.

Ancak Irak Kürdistan yönetimi Rojava'yı bugüne kadar tanımamıştı. 

Hürriyet

YORUMLAR 3
  • abbas yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı senaryo . kuzey ırakta uçuşa yasak bölge yaptılar sonunda kürdistan oldu,şimdide suriyeye güvenli bölge diye suriye kürdistanını oluşturuyorlar,zaten abd işidi bu projeler için kurup büyütmüştü,türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri bile bile lades deniyor.birzamanlar komşuları ile sıfır problem denilerek komşu ülkelerle bakanlar kurulu toplantısı yapılıyordu bu israili korkuttu ve bölgeyi anarşik bi hale getirerek ülkeleri birbirine düşman ettiler.uyanık bi müslüman çıkıp bu oyunu bozmalı.kürtler müslümanların değiş israil ve abd,almanya nın partneri,durum gittikçe kötüleşiyor.başta israil ve abd bölgeden atılmadıkça huzuur yok.
    Cevapla
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    KENDİSİ HİMMETE MUHTAÇ DEDE, NESİYLE GAYRIYE HİMMET EDE..... Irakın Kuzeyini kim tanımışki; Irakın Kuzeyi kalkıp birilerini tanımış. Oğlum Reşit kendin söyle kendin işit. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok. Adamın bir oğlu olmuş, tutmuş kesmiş saçını. Allah(cc) kimseyi sonradan görme etmesin, hemen şaşırııveriyor. Atalarımız sanki bu günleri görüpte söylemiş....
    Cevapla
  • hakan utku 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık. abd kukla bir devlet kuracak, Kürt lerde buna alet oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
900 milyon metreküplük dev doğal gaz fırsatı! Türkiye kolları sıvadı
İsrail’in Refah saldırısı öncesi Kassam’dan kritik ‘esir’ hamlesi