IŞİD'den kadın ve et yasağı

Musul'da askeri üstte görevli olan Polis Şefi Eyad Tasi, IŞİD'in dışarıdan gelen ete yasak getirdiğini söyledi.

IŞİD'den kadın ve et yasağı
IŞİD'den kadın ve et yasağı
GİRİŞ 09.01.2015 07:24 GÜNCELLEME 09.01.2015 07:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Musul'un Başika kasabasındaki askeri üstte görevli olan Polis Şefi Eyad Tasi, yaptığı açıklamada, "IŞİD militanları, hiçbir şekilde ithal etin Musul'da satışına izin vermiyor. Bu kararın ardından sadece kent merkezinde üretilen etin tüketilmesine izin veriliyor. Bu da et fiyatının çok artmasına ve temin edilmesinde güçlüklere sebep oluyor" dedi.

KADINLARIN TESETTÜRSÜZ DOLAŞMALARI YASAK

IŞİD'in, Musul'da tesettürsüz dolaşmaya da yasak getirdiğini iddia eden Tasi, "Militanlar, kadınların örtünmeden dışarıya çıkmalarına izin vermiyor. Bu yönde sıkı tedbirlerin alındığı bilgisi elimize ulaştı. Tesettürsüz dışarı çıkanlar suçlu sayılacak" diye konuştu.

İŞİD'İN HALK ÜZERİNDEKİ BASKISI ARTIYOR

Hatırlanılacağı üzere Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'te terör örgütü IŞİD'in kontrolüne girdi. Dışarıyla bağlantısı kesilen kentteki hayat şartları kötüye giderken IŞİD'in, yerel halk üzerindeki baskıları artıyor.

ŞEHİR HALKI ZOR DURUMDA

Elektrik ve temiz içme suyunun yetersiz olduğu kentte, gıda yetersizliği devam ediyor. Birçok ürün karaborsadan iki üç katı fiyatına satılıyor. Musul halkı, doktor yetersizliği, tıbbi araç ve ilaç sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmeti de alamıyor

YORUMLAR 4
  • Defne Kahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD’in kendi elinde olan bölgelerde hayat gün geçtikçe zorlaşıyor. IŞİD’in kontrolünde olan yerler elektrik ve suyun olmadığı, hayatın pahalılaştığı, insanların korku içinde yaşadığı, geleceklerinden emin olmadığı, terör ve salgın hastalıkların yayıldığı, kadınların artık dışarı çıkamadığı yerler haline dönüştü.
    Cevapla
  • Defne Kahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD’in propagandasına kanıp da Suriye veya Irak’a gitmeyi aklından geçiren müslüman kadınların, herşeyden önce IŞİD’in gerçek yüzünü görmeleri gerekir. IŞİD müslüman kadınları kendi saflarına çekerek, vaatlerde bulunarak, aslında onları bir eşya gibi kullanıyor. IŞİD bugün sadece kadınlara değil, tüm Suriye ve Irak halkına en büyük kötülüğü yapıyor. Eğer IŞİD bağlantısı de dogruysa, Sultanahmet saldırısını düzenleyen intihar bombacısı gibi, IŞİD kadınları ya intihar saldırılarında kullanıyor, ya onları zorla evlendiriyor, veya kaçmaya teşebbüs ettiklerinde öldürüyor. İşte IŞİD’in gerçek yüzü bu.
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    Baskı zulümle insanları müslüman değil ancak iki yüzlü ve kendinizden nefret eden insanlar haline getirirsiniz.
    Cevapla
  • mümin 9 yıl önce Şikayet Et
    tavuklar tek tek kesilmesi lazim diyen zihniyetten hicbir farki yok. Tekkeden alsinlar hem onlarda kazanir...;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık