Suriye'de İran askerlerine şok!

İran'ın, son 10 günde Suriye'deki çatışmalar sırasında ölen asker sayısının 54'e yükseldiği bildirildi.

Suriye'de İran askerlerine şok!
Suriye'de İran askerlerine şok!
GİRİŞ 10.02.2016 15:56 GÜNCELLEME 10.02.2016 15:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi ve yarı resmi medyasında yer alan haberlere göre, Tahran yönetiminin, Devrim Muhafız Kuvvetleri bünyesinde Suriye'ye gönderdiği askeri personelden 54'ü ülkenin çeşitli kentlerinde toprağa verildi.

Öldürülen askerlerden en üst düzeydeki isim ise Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Kacariyan. Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri 1. Zırhlı İmam Rıza Taburu komutanı Tuğgeneral Muhsin Kacariyan geçen hafta Halep'teki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti. Suriye'de hayatını kaybeden diğer üst düzey isimler İran medyasına şu şekilde yansıdı:

Albay Safdar Haydari, Padegan Topçu Komutan Yardımcısı Mumesseni, İmam Hüseyin Taburu Komutan Vekili Ali Ekber Arabi, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları'ndaki Kum temsilcisi Hüccetülislam Muhammed Ali Kalizade Hüccetülislam Mustafa Halili, İmam Hüseyin Tabur Komutanlarından Seyyid Seccad Ruşenayi ve Beytu'l Mukaddes Tabur Komutanı Murteza Turabi Kemal.

Suriye'de öldürülen diğer askerlerin isimleri ise şunlar:

Ali Rıza Gıyasi, Ahmed Rızayi, Ahmed İlyasi, Ahmed Emced, Hamid Kuçekzade, Habib Rahimimeneş, Firuz Hamidizade, Ali Rıza Hacivend, Cevad Muhammedi, Hüccetullah Bakıri, Servan Rızayi Enduri, Seyyid Alizade, Hüseyin Sıraç, Hasan Rezzaki, Muhammed İbrahim Tofikiyan, Mecid Nanaver, Said Muslimi, Said Samanlu, Muhammed Haşimi, Hüseyin Zerai, Muhammed Kazım Tofiki, Muhammed Mesrur, Fahreddin Takavi, Ali Cukar, Seccad Dehkan, Hidayet Allahgolami, Asker Zemani, Abdullah Zera Behnemiri, Hüseyin Rızayi, Settar Ovreng, Ebuzer Davudi, Rahman Payi, İman Azerbuye, Muhsin Kulabadi, Mustafa Kasımpur, İsmail Şocai, Muhammed Ali Ekber Arabi, Hamidullah Hüseyni, Hodabahş Haveri, Ali Esger Şirdel, Seccad Ruşenzade, Mahmud Murad İskenderi, Davud Nerimisa, Rıza Adeli ve Ali Hüseyni Kahkeş.

Suriye'de 5 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın yerinden olduğu iç savaşta İran askerleri, rejim güçleriyle birlikte muhaliflere karşı savaşıyor. Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

YORUMLAR 15
  • molla 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar askere falan benzemiyor biraz çapulcu havası var
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah İranlıların yar ve yardımcısı olsun. Onlar olmasaydı şimdi Suriye'nin işi bitmişti ve sıra Türkiye'ye gelmişti bile.
    Cevapla
  • İran 8 yıl önce Şikayet Et
    Esat zulmünün bu günlere kadar bitmemesinin savaşların bu noktaya gelmesinin en büyük sorumlusu İran. Müslümanlara karşı kafir Rusya ile ittifak halinde olan İran.
    Cevapla
  • erkut 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rafizileri kahreylesin. Senin duana karşı bizim duamız
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'e kendini siper eden ABD uşakları, Kudüs fedailerini şehit ediyor...
    Cevapla
  • SELDUR 8 yıl önce Şikayet Et
    Veysi uyan sen marstanmı geldin münafık iranlılarmı kendini israile siper ediyor.İran tarih boyunca gayrimüslimlerle savaşmamıştır sadece müslümanlarla savaştı araştır cahil kalma.İran israilden daha büyük islam düşmanı
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    senin iranın israile çalışıyor.
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc sayılarını artırsın . Ailelerini de perişan et Allahım .
    Cevapla
  • Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Atesleri bol olsun muslumanlar gorun artik sia pisliginin gercek yüzunu !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak