IŞİD hutbelerinde hedef Türkiye

IŞİD, kontrol ettiği camilerde “Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis en büyük hedeflerimiz” diye hutbe verdi.

IŞİD hutbelerinde hedef Türkiye
IŞİD hutbelerinde hedef Türkiye
GİRİŞ 02.05.2016 10:19 GÜNCELLEME 02.05.2016 10:51
Bu Habere 274 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'ya şehir ve kırsalda vurulan darbelerle örgütte çözülme sürecinin başlaması ve PKK'ya Suriye'den yapılan ikmal hattının kesilmesi üzerine terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi dizayn etmeye çalışan merkezler bu kez IŞİD'i harekete geçirdi.

Kilis'e yönelik roket saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD yeni bir dizi eylem hazırlığı başlattı. Roketlerle halkta korku ve panik oluşturmaya çalışan IŞİD geçtiğimiz Cuma günü okuttuğu hutbelerde Türkiye'yi açıktyça hedef aldı.
 
TALİMAT BEKLİYORLAR
 
Suriye'deki savaşı Türkiye'ye doğru genişletmek için hamleler başlatan IŞİD'in canlı bomba saldırılarıyla birlikte adam kaçırma, sabotaj, dernek ve kültür merkezlerine saldırılar gibi eylemler de planladıkları rapor ediliyor.

Güvenlik birimlerine göre, Türkiye'den “hicret” adı altında Suriye'nin IŞİD kontrolü altındaki bölgelerine giden çok sayıda Türk vatandaşı bulunuyor. Bu kişilere, tıpkı PKK'nın Suriye'deki Türkiye vatandaşı militanlarına yönelik kurduğu askeri eğitim kamplarına benzer kamplarda askeri eğitim verildi.

Bomba uzmanı, sabotajcı ve suikastçı olarak yetiştirilen bazı isimlerin ise terör örgütü yönetimi tarafından Türkiye'ye gönderildiği ve eylem talimatı bekledikleri düşünülüyor. Alınan çok sayıda istihbarat ise operasyona dönüştürüldü ve birçok eylem amacına ulaşmadan bertaraf edildi.
 
HER TÜRLÜ CEBİR VE ŞİDDET YÖNTEMİ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün IŞİD raporuna göre, terör örgütü kendilerinden olmayan Müslüman grupları dahi kolaylıkla Tekfir (Kafir) ilan edebiliyor, Türkiye gibi özellikle demokratik yönetim tarzına sahip devletlerin Dar-ül Harp (Küfür Devleti) olduğunu bu nedenle oy kullanılamayacağı ve resmi görevlilere tabii olunamayacağını, imamların arkasında namaz kılınamayacağını, kendi yapılarının ve üyelerinin mutlak ve doğru yolda hareket ettiklerini, diğer Müslümanların ise yanlış yolda olduklarını iddia ediyor. Örgüt amaçlarına ulaşmak için ciddi bir örgütlenme içerisinde her türlü cebir şiddet yöntemlerine başvuruyor ve kamuoyuna “Halifeliğin ilanıyla tüm Müslümanların üzerine Halifeye biat etmek ve kendisini desteklemek vacip olmuştur propagandası yapıyor.

ÖRGÜT İMAMLARI: HEDEFİMİZ ANTEP
 
Geçen haftaki Cuma namazında IŞİD imamlarının Suriye'nin IŞİD kontrolündeki bölgeleri olan Bab, Mumbuç, Cerablus bölgelerinde okudukları hutbelerde, Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis'in bundan sonra IŞİD'in en büyük hedefleri arasında olduğu duyuruldu.

IŞİD imamları hutbede bu merkezlerde halkın çok yakında mülteci konumuna düşeceğini, bu durumun IŞİD ile Türkiye savaşının yeni bir boyutu olduğunu da öne sürdü. Kilis'e yönelik roket saldırısının artması ve Gaziantep'teki bombalı araçla yapılan intihar saldırısı IŞİD'in harekete geçirildiğinin işareti olarak kabul ediliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 274
  • üzgünüz 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece isis hutbeleri değil;amerika,rusya,ermenistan,pkk ve bilimum hutbelerde hedef türkiyedir.el kaideye ve nusraya, efendilerinin hatırına terörist diyenler alın size gerçek terörist isis.ilk işi el kaideye savaş açmak.amerika bugün nusraya ve diğer mücahitlere saldırıyor.
    Cevapla
  • gazi antep 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan işit kime hizmet ettiğini biliyoruz birde müslüman geçiniyorsun madem müslümansında kafirlerein safında yer alıyorsun yaşasın cehennem kafirler için
    Cevapla
  • kayserili 7 yıl önce Şikayet Et
    işid başa bela olacak en guzel yapılacak iş uçaklar suriyeye yonlendırılecek işid turkiyeye dagılmadan toplu bi şekilde imha edilecek avrupa amereki ne derse desin
    Cevapla
  • pkksavar 7 yıl önce Şikayet Et
    küffar çeşitli maskelerle dört koldan atağa kalkmış yeni türkiyenin önünü kesmek için canhıraş çalışıyor. ama ne fayda. tabii ki şehitlerimiz oluyor ama yeni türkiye doğuyor, lawrens tipli provakatörlerle bu işi bozamayacaklar... hadeee... bakınız haşhaşi tipli top sakallı binamaz insanların himmetlerle pkk ile saf tutmasına hem de abd sokaklarında... hey gidi günler hey nasıl yalvarırlardı abi bi kurban versene, abi bi şunu ver abi bi bunu ver. ulan bi kere de demediler bi şey lazım mı??
    Cevapla
  • antepliyem 7 yıl önce Şikayet Et
    bugünün hürmetine Rabbim kahr ve perişan eylesin,tuzaklarını tersine çevirsin.şunu belirtmek gerekir;Türkiye hiçbir dünya devletinde olmayan bir iman gücü vardır elbette bunu onlarda misliyle tadacaklardır inşallah.pkk ve diğer terör örgütleri gibi,bunlar müslüman değil Hristiyanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?