PKK/PYD okul bastı

Terör örgütü PKK/PYD militanları, Suriye'de örgüt ideolojisine aykırı eğitim yaptığı gerekçesiyle 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir özel okula baskın düzenledi.

PKK/PYD okul bastı
PKK/PYD okul bastı
GİRİŞ 20.11.2016 16:24 GÜNCELLEME 20.11.2016 16:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, PYD/PKK militanları, bir süredir yöneticileri ve sahiplerini tehdit ettiği Manahil Elbir ortaöğrenim okulunu bastı. 

2 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYORDU

Gündüz ve akşam yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim veren okuldaki öğrenciler, terör örgütü mensupları tarafından okul binasından çıkartıldı. 

Öğrencilere bundan böyle okula gelemeyeceklerini söyleyen örgüt mensupları, binaya kilit vurdu. 

PYD/PKK'lılar, okul idarecilerine de kurumu, uyarılara rağmen örgütün verdiği eğitim müfredatını uygulamadıkları için kapattıklarını söyledi. 

DERS KİTABI BASTIRDI

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Haseke ile kontrol ettiği diğer bölgelerdeki okullarda örgüt ideolojisine göre oluşturduğu bir müfredatı dayatıyor. Bu amaçla yeni ders kitapları bastıran örgüt, çocukları etnik milliyetçiliği esas alan ve İslamiyet öncesi inançları telkin eden bir eğitim almaya zorluyor. Ders kitaplarında, PYD/PKK teröristlerinin ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın propagandası yapılıyor. 

Örgüt, 9 Ekim'de Kamışlı'daki Özel Ümit ve Barış Okulu, 10 Ekim'de Özel Fırat Koleji, 24 Ekim'de de Deyrik beldesindeki Özel Ermeni Okulu'nu basmıştı. Terör örgütü, gözdağı verdiği okul yöneticilerini Kürt öğrencileri almaları halinde okullarını kapatmakla tehdit etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • O. Ç pkk 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk bir dönem doğu anadolu da uyguladığı yöntemi şimdide orda uyguluyor. Cahil bırak yönet politikası. Okul yakarak öğretmen öldürerek 15-20 yıllık projeler yapıyorlar
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin arkadaslar buna sessiz kalmayacagız kalmıyoruzda turkiye suriye ve ıraka girerse bir ayda haritadan sileriz oraları emin olun izleyin ve görün
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber oralara derhal müdahale edilmesi gerektiğinin bir göstergesidir. PKK ideolojisi ile yetiştirilen çocuklar İslam'a Müslümanlara ve ülkemize tehdit olacaktır. Bu düşünülecek bir durum değil derhal müdahale edilmesi gerekli bir koşuldur. Tüm PYD safları derhal vurulmalıdır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı