Dünyayı etkileyecek İran'ın felaket senaryosu

Tahran'ın Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankerini patlatarak buradan bütün geçişleri kapatmayı planladığı iddia ediliyor.

Dünyayı etkileyecek İran'ın felaket senaryosu
Dünyayı etkileyecek İran'ın felaket senaryosu
GİRİŞ 15.10.2012 06:54 GÜNCELLEME 15.10.2012 09:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman haber dergisi Der Spiegel, Batılı istihbarat raporuna dayandırdığı haberinde, Batı'nın ağır ekonomik yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran'ın çevre felaketini silah olarak kullanma yönünde bir plan yaptığını yazdı. “Bulanık Sular” adlı çok gizli plan, dünya petrolünün her gün yüzde 35'inin geçtiği Hürmüz Boğazı'nda kasıtlı olarak bir petrol tankeri kazası gerçekleştirilmesini öngörüyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu Muhammed Ali Caferi'nin Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Amiral Ali Fadavi ile birlikte hazırladığı plana göre, tankerin patlatılmasıyla Hürmüz Boğazı'na büyük miktarda petrol sızacak.

ABD müttefiklerine darbe

Böylece petrol tankerlerinin geçtiği uluslararası yollar kapanacak. Petrol piyasası alt üst olurken Batı'nın müttefiki petrol üreticisi Körfez Arap ülkeleri büyük bir zarar görecek. İran Devrim Muhafızları'nın hesaplı hareketleri sonucunda Batılı güçler, Hürmüz'ün temizlenmesi için yardım etmek zorunda kalacak, muhtemelen Tahran'a yönelik yaptırımları da hafifletecekler. Planın hangi şartlar altında devreye sokulacağı ise belirtilmiyor. Planın kabul edilmesi ve devreye sokulması ise İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in onayına bağlı.

KAYNAK: MYNET
YORUMLAR 4
  • TurQuaZ 11 yıl önce Şikayet Et
    bu iranın . tarihte hangi gayri müslim bir devlete kafa tuttuğu görülmüşte abd ye karşı gelecek. mantalitesinde böyle bişey yok. nerde bir müslüman devlet var onunla uğraşır. ne derler " boş teneke çok ses çıkarır".
    Cevapla
  • emre ünlü 11 yıl önce Şikayet Et
    denizaltı. bu arada resimdeki iran denizaltısı ne kadar küçük ve eski öyle. periskobuna bakın
    Cevapla
  • murat ethem 11 yıl önce Şikayet Et
    irana hiç kimse vuramaz. iran halkında birliktelik var. iran halkında islam uğruna şehit olma arzusu var. onlarda asker sivil kaynaşması var. haçlı dünyası bunu çok iyi biliyor. çok iyi bildiği için de vururum ha demekten başka hiç bişey yapamıyor. saddam yönetimindeki ırak gibi enayi bir islam ülkesi umarım batının gazına gelip iranla savaşmaz...
    Cevapla
  • oguz birinci 11 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım. hep kitaptan bakarak okuyorsun, bir dediğinide yap yahu birşeyi yap, artık iranla ilgili haberleri gıda olsun diye okuyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze için üniversite hocaları da ayaklandı
8 başlıkta kamuda tasarruf - 14 Mayıs 2024 gazete manşetleri