Erdoğan: Böyle bir şeyi asla yapmam

Diyarbakır'daki tarihi buluşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atv-A Haber ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 20.11.2013 20:40 GÜNCELLEME 21.11.2013 01:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

'CEZAEVLERİ BOŞALACAK' SÖYLEMİ

-Benim dağlardan inme ve cezaevlerinden inme gibi söylediklerim var. Başından ve sonundan söylediklerim kesilip atılmış. Başı ve sonunu kesince yanlış anlaşılma var. Olayı öyle bir yere getirdiler ki genel af söylemini çıkardılar. Ben asla genel af söylemim olmadı. Ben bir Başbakan olarak katili affetme yetkisini kendimde göremem. Hükümetin de af yetkisini asla affetmem. Böyle birşey olursa ben şehitlere hesabı nasıl vereceğim. Böyle birşeyin olması mümkün değil. Hasta tutuklu KCKlar konusunda benim yapacağım birşey yok. O iş Cumhurbaşkanının bileceği bir konu. Böyle bir ifade kullanmışsa yanlış yapmıştır. Böyle bir şeyi konuşmadık. Bu hüküm onun söyleyeceği bir şey değildir. Yargı kararını vermiştir.

DİYARBAKIR'DAKİ TABLO

-Her zaman bir ifadem var. Siyaset, ticaret ve yaşam bunların hepsi risktir. Bunları göze alamazsasınız hiçbirşey yapamazsınız ve hayatınızın bir anlamı olmaz. Yaptığımız işin bir hukuka aykırılığı mı var? Bu meydanlara binlerce kişi doluyorsa burada bir açlık ve biz bunu doyurmalıyız. Milliyet ne diyor? 90 yaşındaki nine ağlıyor öpüyor. Neden bunlar oluyor. Bütün bunlara bakıldığı zaman ortada bir gerçek var. Anamuhalefet ve muhalefet partisi doğu ve güneydoğu'da hiçbirşey yapamıyor. Tabela partisi olmaktan başka birşey değiller. Gitsinler ki bizde demokrasiyi genişletelim. Biz devamlı dolaşıyoruz. Bu hafta Karadeniz'de olacağız. Ankara'ya mahkum değiliz. Milletimizin bu noktaya bakışı olumlu. Meydanlarda Türkiye bayrakları ve partimizin bayrakları vardı. Anlatılanlar doğru değil. Yeter ki siz yumuşak dille konuşursanız herşey daha da yoluna girer.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • refika d 9 yıl önce Şikayet Et
    genel af istiyorum. GenelAF İSTİYORUZsayın hükümet,PKK,KCK,yı serbest bırakıyosunuz,bizide dağdan inen pkk,lı,terörist,sayın,yeterki çocuklarıma EKMEK getiren SUÇSUZ KOCAM başımızda olsun adaleti eşit istiyoruz,çok zor durumdayız,eşim haksız yere ceza evinde, çocuklarım,öksüz kalmayı, hak,etmemişti,genel af istiyorum.
    Cevapla
  • Alperen Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Yorumları okudum. Yorumlar tabi ki yazanların fikirlerini ideolojilerini yansıtır, çözüme dönük cevapları yok çözüm şeklini eleştirmek kolay o zaman çözüm söyleyin, ya hayır konuşun, ya susun.Bu sorunu kan döke döke çözmek mümkün mü? yetmez mi? bu kadar kan, iyi niyetle çözüm çabalarına bari köstek olmayın, bu Bayrağın renginde Kürdün kanı var mı? yok mu? o na göre konuşun, bin yıldır bir aradayız, kız alıp kız vermişiz etle tırnak olmuşuz ayrılmak diye bir düşünce imkansız (art niyetli yok mu var hemde çok) istikbal da en gür seda İslamın olacaktır.Çok akıllı ve mantıklı yorumlar var buna da şükür, selam ve dua ile
    Cevapla
  • orhan koksal 10 yıl önce Şikayet Et
    Her şey ortada. Diyarbakır'daki tablo kardeşlik tablosu göremedim. Mesela bir tane şehit ailesi yoktu. Bir tane şehit yetiminin bükük boynunu dik tutacak bir açıklama yoktu. Bir tane gazi yoktu. Yorumlarda ısrarla PKK yı meşru gösterme gayretinde olanlar var. Neymiş PKK sorunu gerçekleri görmekle hallolurmuş. Gerçek şu. PKK bir terör örgütüdür. Elemanları teröristtir. Teröristlerin bildiği en iyi iş insan öldürmektir. Bunu savunanlar önce katledilen binlerce (sivil, asker) niçin katledildiğinin cevabını verin? Ondan sonra klavye başında insanlara kardeşlik, erdem, barış dersi verin.
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 10 yıl önce Şikayet Et
    dün gibi hatırlıyorum . başbakan gerçektende birkaç yıl önce demişti devlete karşı yapılan suçları affederim ama katili affetmme yetkisi bana ait değil asla böyle birşey yapmam , evladını kaybedenler adına hareket edemem diye bunun nesi tutarsızlık....
    Cevapla
  • Haq Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir konuyu netleştirelim arkadaşlar... Şu andaki gelişmeleri onaylamayan arkadaşlar.. Çözüm sunun... PKK silah bıraksın gitsin , sorun çözülür diyorsunuz.. İnadım inat bırakmıyorum diyor... Haa biz devletiz hooyt savaşalım ölelim öldürelim...mi diyorsunuz Yook bizim çözümüz o değil ..e o zaman ne ? Beyler kürt sorunu yani aslında PKK sorunu gerçekleri görmekle biter.. Birilerinin dediği gibi bop gibi saçma proojelerin hayata geçmesinin imkanı yok.. Etrafımızdaki ülkeler buna izin verir vermez bizi ilgilendirir ama yapacak birşey de yoktur. Ama sınırdan içeri giremezler vesselam. Gelelim ülke içine.. Arkadaşlar Biz kendi içimizdeki ordumuzdaki hainleri hallettik , olay çözülmeye başladı farkında değilmisiniz. İçeriden güç bulamayan k....- iyi madem anlaşalım bari - demeye başladı.. Her yazımda yazıyorum... 30 sene süre gelen bir durum hemen bitmez.... Sabır lazım sebat lazım.. K... bile adam olur emin olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı