Kadın spiker belediye başkan adayı oldu

Suriye devlet televizyonunda Türkçe ana haber spikerliği yapan Sevra Baklacı, Türkiye Komünist Partisi'nin Hatay'ın yeni kurulan ilçelerinden Defne'de belediye başkan adayı oldu.

Kadın spiker belediye başkan adayı oldu
Kadın spiker belediye başkan adayı oldu
GİRİŞ 09.01.2014 07:44 GÜNCELLEME 09.01.2014 13:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 30 Mart yerel seçimleri için Hatay Defne belediye başkan adayı olarak, Suriye devlet televizyonunda Türkçe ana haber spikerliği yapan Sevra Baklacı'yı gösterdi. Türkiye Komünist Partisi'nden, "Suriye halkı ile kardeşliğin, barışın, antiemperyalizmin hüküm süreceği Defne için 'Sevra Baklacı' başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart seçimlerinde Hatay'ın Defne ilçesinde emperyalizme ve zalimliğe boyun eğmeyen, Suriye halkına kardeş Sevra Baklacı'yı Belediye Başkanlığı için aday göstermektedir. Sevra Baklacı, Suriye'ye yapılan düşmanca müdahalede taraf olmuş, Suriye halkı ile birlikte emperyalizme ve AKP'ye karşı mücadele etmeye karar vermiştir. Suriye sınırında düşmanlık örenlere inat, Hatay Defne kardeşliğin, barışın adresi olacaktır. Zalimin zulmüne direnenler, geçmişte olduğu gibi bugün de eşitliğin ve özgürlüğün bayrağını taşıyanlar olmuştur. Emekten, barıştan, iyiden ve güzelden yana olmak için, Solda olmak için, Savaşa karşı duruşumuzu güçlendirmek için, adayımız Sevra Baklacı'dır."

Suriye Devlet Televizyonu'nda bir süre önce, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 6 dilde haber bülteni yayınlanarak, ülkedeki gelişmeler ekrana getirilmeye başlanmıştı. 1983 Hatay doğumlu olan Sevra Baklacı, 2011 yılında Arapça eğitimi için Suriye'ye gitmiş, eğitimi süresince Suriye Haber Ajansı'nda (SANA) işe başlamış, Suriye Devlet Televizyonu'nda ve Şam Radyosu'nda hem spikerlik hem de tercümanlık yapmıştı. Baklacı, halen Şam Radyosu'nda görev yapmaya devam ediyor.

(DHA)

YORUMLAR 4
  • furkan aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    tam bağımsız ve yolsuzluk olmayan eşit özgürlükçü TÜRKIYE. ülkenin onuru komünist parti
    Cevapla
  • furkan aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR. Asıl sizler bizi öldüreceksiniz....İlahi sizler :)) İnsanların eşitliğini istemek yolsuzluğa karşı durmak sömürüyü red etmek ve emeği en kutsal olan ilan etmek vb.... anlatılanlar! inandıklarımız. Size ne anlatıyorlar asıl onu öğrenmek lazım bir ara çağırsanıza sohbetlerınıze felan :DD haa bide BOYUN EĞME beeee :))
    Cevapla
  • özlem özbudak 10 yıl önce Şikayet Et
    BU TKP BENİ ÖLDÜRCEK:). Söylemlerine bakınca aklını yitirmiş mantıkktan ise tamamen yoksun olduklarını anlayamamak mümkün değilken hala nasıl olurda bunlala yol gidenler olabilir diyorum...yahu emperyalist ve akp öylemi:)???kim gerçek emperyalist ve ne istiyor bi çözsün önce varsa beyinlerinde de sonra konuşalım:)
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok yazık ; koministliğin nasıl bir rejim olduğunu bilmeyen gençlerimizden biri daha !. Bunlara Koministli anlatan nasıl anlatmışsa inanmışlar, ve icabında hayatlarını bile rizke koyarlar !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?