HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu

HDP'de cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş açıklandı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı belli oldu
GİRİŞ 30.06.2014 13:17 GÜNCELLEME 30.06.2014 13:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ortak aday göstermesinin ardından HDP de adayını açıkladı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gençay Gürsoy, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş, adaylığının duyurulmasının ardından kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Kendisini aday gösteren partisine teşekkür eden Demirtaş, HDP içerisinde aday olabilecek çok sayıda kişi olduğunu vurguladı.

“Halk olarak Çankaya’ya adayız” diyen Demirtaş, “Seçimler yapılmadan kazanmış partiyiz. Şimdiden halklar lehine kazanmış bir ilkeyiz, bir çizgiyiz” diye konuştu.

Demirtaş, “Bizim anlayışımızla ciddi devlet, çatık kaşlı devlet devri bitecek. Devletin neşeli bir biçimde yönetebileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde kadın aday olmamasını da büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.

Öte yandan, AK Parti, cumhurbaşkanı adayını yarın açıklayacak.

YORUMLAR 14
  • Ali Navdar 9 yıl önce Şikayet Et
    ilk turda demirtaş, ikinci turda erdoğan.... oyum sizindir sayın başkanım. cumhurbaşkanlığını kazanmasanız bile insanların gönlünü kazandınız. hedef 4 milyon oy...
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    bilgili. kısa ve öz bir analiz yapacağım adamın öncesi sonrası bilmem ama kafalı bir adam zeki ve siyaseti biliyor.
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Memurluğu. - Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, - Zimmet, - İhtilas, - İrtikap, - Rüşvet, - Hırsızlık, - Dolandırıcılık, - Sahtecilik, - İnancı kötüye kullanma, - Dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya - İstimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, - Resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, - Devlet sırlarını açığa vurma suçları." Yukarıdaki suçlardan dolayı bir gün dahi ceza alınması halinde kişi memur olamaz veya memur ise görevine son verilir Hal böyle iken ve bu suçlardan dolayı insan devlet memuru olamazken nasıl oluyor da Devlete millete askere polise bayrağa kurşun sıkan bir terörist Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına aday olabiliyor . Biri lütfen açıklasın !!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Önce dağlara çıkıp Terörist oldu, Sonra Meclise girip Milletvekili oldu, Sonra gün geldi Cumhurbaşkanı adayı oldu , Ne günlere kaldık, ey Allahım...!!!
    Cevapla
  • mermus 9 yıl önce Şikayet Et
    “Halk olarak Çankaya’ya adayız”. koçum zaten halk çankayada. apo seni işletmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil