Davutoğlu'ndan Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Ahmet Davutloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Davutoğlu'ndan Zafer Bayramı mesajı
Davutoğlu'ndan Zafer Bayramı mesajı
GİRİŞ 29.08.2014 23:03 GÜNCELLEME 30.08.2014 06:22

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Ecdadımızdan aldığımız ilham ve heyecanla hiçbir ayrım olmaksızın vatandaşlarımız arasında ve yaşadığımız coğrafyada adalet ve barışı tesis etmek gayesi içindeyiz. İnanıyorum ki, hep birlikte sergileyeceğimiz bu kararlı duruşumuz, bu kutlu zafer üzerinde yükselen aydınlık ve huzurlu bir geleceğin teminatı olacaktır'' mesajını verdi.

Davutloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos 1922'nin istiklal mücadelesi boyunca, milli egemenlik yolunda kazanılan en şanlı zaferin tarihi olduğunu belirtti.

Kazanılan bu nihai zafer neticesinde, aziz Türk milletinin, yakın tarihin miladını belirlediğini, dönemin konjonktürü içinde hatırı sayılır bir saygınlık elde ettiğini kaydeden Davutoğlu, ''Bu bağlamda, üç kıtaya yayılmış bir medeniyetin evlatları olan bizler, dönemin mazlum milletlerine de umut ışığı olmuş, onların egemenlik mücadelelerine örnek teşkil etmişizdir'' ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Anadolu'nun uzun süredir sabırla ve derin bir tevekkül ile sürdürdüğü bu kutlu mücadeleyi, takdire şayan bir zaferle taçlandırarak, ezelden ebede kadar iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

"GELECEĞİN TEMİNATI OLACAKTIR"

Başbakan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Bizler bu şuur çerçevesinde, cumhuriyetimizin ve mevcudiyetimizin temeli olan 30 Ağustos Zaferi'ni bir bayram coşkusu içinde anıyor ve kutluyoruz. Bu itibarla ifade etmek isterim ki, ecdadımızdan aldığımız ilham ve heyecanla hiçbir ayrım olmaksızın vatandaşlarımız arasında ve yaşadığımız coğrafyada adalet ve barışı tesis etmek gayesi içindeyiz. İnanıyorum ki, hep birlikte sergileyeceğimiz bu kararlı duruşumuz, bu kutlu zafer üzerinde yükselen aydınlık ve huzurlu bir geleceğin teminatı olacaktır.

Bu düşünce ve duygularla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı