Emine Erdoğan Suriyeli kadınlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Katar Emiri’nin annesi Sheika Mozahi Nizip'te Suriyeli kadınlarla buluştu.

Emine Erdoğan Suriyeli kadınlarla buluştu
Emine Erdoğan Suriyeli kadınlarla buluştu
GİRİŞ 21.10.2014 16:49 GÜNCELLEME 21.10.2014 18:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'ye davet ettiği Katar Emiri'nin annesi Sheika Mozahi ile birlikte Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların barındığı konaklama tesislerini ziyaret etti. Ziyarette Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2 bakan ve Sümeyye Erdoğan da yer aldı.

İki ayrı uçakla Gaziantep Havaalanı'na gelen Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sümeyye Erdoğan ve Sheika Mozahi, buradan helikopterlerle Nizip İlçesi'ne gitti.

Nizip'teki konteyner ve çadır kentte barınan Suriyeli sığınmacılarla basın kapalı olarak yaklaşık 2 saat görüşen, Erdoğan ve Mozahi ziyaretinin AFAD'ın Türkiye'de ilköğretim çağındaki Suriyeli çocuklara destek olmak ve tekrar okula kazandırmak için Katar merkezli 'Education For All' (Eğitim Her şeyin Üstünde) Vakfı ve 'Educate a Child' (Bir Çocuğu Eğit) programıyla kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.

AİLELERİN SIKINTILARINI DİNLEDİ

Nizip İlçesi Birecik Barajı kıyısında bulunan ve Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kente gelen ikili, burada ailelerle bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Heyet, ziyaretin ardından Ankara'ya dönmek için helikopterlerle kentte gitti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?