Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasına sert tepki

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu..

GİRİŞ 22.11.2014 00:01 GÜNCELLEME 22.11.2014 01:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Davutoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Sayın Abadi dışında Iraklı liderlerin hemen hemen tümüyle görüştüm. Türkmen milletvekilleri, Sünni, Şii değişik zamanlarda bir araya geldik. Ayrılmadan önce yine sayın Abadi ile bir araya gelerek edindiğim intibaları paylaştım. Bugün Irak’ta tüm siyasi liderlerin taşın altına elini soktuğu bir yapı var. Bu önemli bir şans. Türkiye olarak her zaman Irak’ın ve bölgenin istikrarının korunmasına destek vermeye devam edeceğiz.”

 Türkiye örnek teşkil edecek bir performans sergiliyor

“Başbakan olduktan sonra sayın Barzani ile bir araya gelme imkanımız olmamıştı. İnsani durumu, mültecileri ele aldık. İnsani yardım konusunda çok ciddi ihtiyaçları var. Bu konuda ne yapabiliriz onu değerlendirdik. Bölgesel yönetim ime merkezi yönetim arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine oturması yönünde temennilerimizi ilettim. Bu derece aktif olduğumuz bu bölgede Türkiye’nin her gelişmeyi takip etmesi çok önemlidir. 

KILIÇDAROĞLU'NUN MİT İDDİASI

“Ana muhalefet lideri olan birinin bin düşünüp bir konuşması lazım. Elinde bir delil varsa çıksın söylesin yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarını yıpratmaya çalışmasın. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Partisi içinde her gün farklı bir ses çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nu ciddiye alan yok.

Anadolu’da bir söz vardır. Oynamaya niyeti olmayan gelin, ‘Yerim dar, yenim kısa’ dermiş. Liderlik yapamıyor, partisi 7’ye, 8’e bölünecek halde. Rıza Türmen’i dinlesin. ‘CHP yeterince karışık, MİT'e ihtiyaç var mı' dedi. Başka yerle ilgilenmek yerine kendi partisine gitsin, arada parti merkezine gitsin, milletvekillerini toplasın. Başkasını suçlayacağına ev ödevini yapsın. Dersim olayında alamadığı ilkesel tutumu bu olayda alsın. Devleti biz idare ediyoruz o kendi partisiyle ilgilensin. Önce o küçük alanda bir liderliğini göstersin. Devletin kurumlarını yıpratmasın. Bu kimseye yaramaz, hele Kılıçdaroğlu’na hiç yaramaz.” 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 11
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli babam zamanında tavuğu kestiğinde salar bırakırdıbir defasında sormuştum neden bıraktığını Çırpındıkça kanı akar ve etinde kan kalmaz demişti: CHP şimdi çırpınma zamanıneda kimse karışmasın bırakın kan kaybetsin !
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanımız Hani meşhur bir söz daha var bilirsiniz, Yeni Gelin gibi ne Atlıyorsun derler... O cümlenin burada bir fonksiyonu yok diyelim...
    Cevapla
  • Uzun Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Cuuuk oturtmuşşş
    Cevapla
  • Mardini 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğluna bundan sonra muhtarlar cevap versin...
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ınızı Kurban, Allah'ınızı Kurban, Allah'ınızı Kurban Adamsın Başbakan İnsansın başbakan Müslümansın Başbakan Siz yaptınız. Siz Başardınız. Kötülük yapanları biz biliyoruz.
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen aynen .biz ne hayır işledikki rabbim bizi bu kalbi temiz salih ,mazlumlar için iki gözü iki çeşme akan,mazlum için kalb pır pır atan bu güzel inanlarla ödüllendirdi. Allaha sonzuz hamdü senalar olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...