Erdoğan'ın ekip arkadaşlarından Okçu aday oldu

Recep Tayyip Erdoğan'ın da ekibinde yer alan Hüseyin Okçu, AK Parti'den aday adayı oldu.

Erdoğan'ın ekip arkadaşlarından Okçu aday oldu
Erdoğan'ın ekip arkadaşlarından Okçu aday oldu
GİRİŞ 28.02.2015 17:15 GÜNCELLEME 01.03.2015 08:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde doğudan ve batıdan birçok uluslararası düzeyde fikir ve düşünce adamlarının İstanbul ve Diyarbakır’da buluşmasını sağlayan isim olan Hüseyin Okçu, AK Parti'den İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu. 

İnsan haklarının yoğun şekilde ihlal edildiği 90’lı yılların hemen başında, 1991 yılında İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği MAZLUMDER’in  kurucuları arasında yer alana Okçu 2 yıl boyunca da İstanbul Şube Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. 
 
İslam’ın aziz değerlerinin şiddet taraftarlarınca kötü gösterilmesine ve yozlaştırılmasına karşı çıkan Okçu, 12 Eylül rejiminin ve derin devletin ülkeyi sıkıyönetimlere ve faili meçhullere boğduğu yıllarda gerek Lice’nin yakılması olayı ile ilgili ve gerekse Saddam dönemi Irak’ına sığınan kürt köylülerle ilgili  gözlemlerde bulundu, raporlar yazdı. 1988 yılında başörtüsüne özgürlük kampanyası çerçevesinde yapılan ünlü ‘elele yürüyüşü’nün organizatörleri arasında yer aldığı  gerekçesiyle DGM’de yargılandı.

YORUMLAR 1
  • Girişim Okuru 9 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin Okçu tam bir dava adamıdır, inandığı gibi yaşar. Böyle biliriz kendisini. Siyasetteki birçok kişiyi bilgisi ve birikimiyle tam tabiriyle altüst eder. AkParti için iyi bir isim. Hayırlı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık