"PKK'ya silah bıraktıracak olan HDP'dir!"

Batman il kongresinde konuşan Demirtaş, "PKK'ya silah bıraktıracak olan AKP değil, HDP'dir. Dağdan indirmeyi biz başaracağız" dedi.

"PKK'ya silah bıraktıracak olan HDP'dir!"
"PKK'ya silah bıraktıracak olan HDP'dir!"
GİRİŞ 01.03.2015 17:42 GÜNCELLEME 01.03.2015 17:57
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Batman olağan kongresinde yaptığı konuşmada, dün İmralı ve hükümetin ortak açıklamasına değindi.

PKK'nın kongresini toplayıp silah bırakma kararı alması halinde sevineceklerini ve demokratik siyaseti güçlendirecek bu kararı destekleyeceklerini dile getiren Demirtaş, bu sürecin ancak HDP'nin güçlenmesiyle gerçekleşebileceğini ifade etti.

Demirtaş konuşmasının devamında şunları söyledi:

"PKK'YA SİLAH BIRAKTIRACAK OLAN AKP DEĞİL HDP'DİR"

"Hükümet seçim öncesi demokrasi ve çözüm sürecini destekleyici paketleri meclise getirirse biz destekleriz. Biz barışı, seçime kurban etmeden desteklemeye devam edeceğiz. HDP yüzde 15 ile parlamentoya girerse barış gerçek olur, AKP güçlenirse barış hayal olur. PKK'ya silah bıraktıracak olan AKP değil HDP'dir. Dağdan indirmeyi biz başaracağız. Daha güçlü bir şekilde parlamentoya gittiğimizde bu gerçekleşecektir"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 84
  • Müslüman Kürtoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili tecavüzcü uyustucu taciri silah kacakcisi müslüman katili emperyalist yardakcisi vs vs
    Cevapla
  • Kenan Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    o kadar gücün vardı 30 yıl neden bekledin, demek ki bu uğurda ölen kim varsa vebali senin boynunda, bu lafınla bunu kabul etmiş oluyorsun
    Cevapla
  • asker 9 yıl önce Şikayet Et
    seninleyiz sayın başkan ALLAH tan sende tayyip gibi söylediğini unutmuyorsun seviliyon başkan
    Cevapla
  • Yok artık 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu çözüm sürecinde hamdolsun ki RTE VE arkasında ona inanan ve destek veren bir millet var. Allah'ın izniyle başaracağız. Aydınlık yarınlar bizimdir. Türkiyemizindir..
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan seni gidi yalancı.30 senedir neredeydiniz.Silah bırakılmasında tek faktör AKP nin kararlı tutumudur.Halka olayı iyi anlatmasıdır.Türk Kürt diye bölmek istediğiniz millet bundan sonra barışa tam destek verecek,siz silahı bırakmayalım deseniz bile eline silah alacak kişi bulamayacaksınız.Siz gibi düşünenlerde kelaynak kuşu gibi nesli kesilip gidecek.Ama bu gelişecek olayları Öcalan iyi okuduğu için barış sürecine tam destek vermekte,istediği katıkıyı sağlamaya çalışmaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı