Ak Parti'nin en genç aday adaylarından biri

Genç akademisyen Burhaneddin İzgi, Ak Parti'den İstanbul 1. Bölge aday adayı oldu.

Ak Parti'nin en genç aday adaylarından biri
Ak Parti'nin en genç aday adaylarından biri
GİRİŞ 05.03.2015 10:00 GÜNCELLEME 05.03.2015 10:00

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematiksel Finans ve Ekonomi konuları üzerine doktora çalışmalarını sürdüren İzgi, en genç milletvekili aday adaylarından biri olarak dikkat çekti.

Burhaneddin İzgi kimdir?

1986 yılında Diyarbakır’da doğdu, aslen Mardin, Midyat’lıdır.

İlkokulu Diyarbakır Gazi İlkokulunda, Ortaokul eğitiminin birinci sınıfını da Diyarbakır Gazi Ortaokulunda okudu. 28 Şubat mağduru olan Babası, Diyarbakır Toprak Mahsülleri Ofisi Bölge Müdürü iken 28 Şubat kararları dahilinde görevden alınarak 1998 yılında İstanbul Toprak Mahsülleri Ofisi'ne tayininin çıkarılmasından sonra eğitim hayatının geri kalan kısmına İstanbul’da devam etti.

Ortaokulu, İstanbul Maltepe Feyzullah İlköğretim Okulunda okudu. 2000 yılında kazandığı Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesinden, 2004 yılında dereceyle mezun oldu. 

2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandı. 2008 yılı Ocak ayında, Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümünü 3.5 yılda bölüm birincisi ve üniversite ikincisi olarak bitirdikten sonra, aynı üniversitede 2008 yılında Matematiksel Finans ve Ekonomi konuları üzerine yüksek lisans çalışmalarına başladı.

2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği bölümünde Araştırma görevlisi olarak göreve başladı.

Yüksek lisans tez çalışmalarını ise Amerika’da California State Üniversitesinde yaparak 2010 yılında mezun oldu.

2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematiksel Finans ve Ekonomi konuları üzerine doktora çalışmalarına başladı, şuan doktora tez yazım aşamasında olan İzgi, doktora tez çalışmalarının bir kısmını Haziran - Aralık 2014 tarihlerinde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunduğu Amerika’daki California State Üniversitesi, Matematik İstatistik bölümünde tamamladı.

2011 yılında dünya çapında yüzlerce katılımcının olduğu Türkiye’de alanında ilklerden olan “International Conference on Mathematical Finance and Economics” isimli konferansın organizatörleri arasında görev yaptı.

Gerek yüksek lisans gerekse doktora çalışmaları süresince TUBİTAK’tan başarı bursları ile ödüllendirildi. Birçok konferansta davetli konuşmacı, konuşmacı ve katılımcı olarak bulundu. Uluslararası platformda kabul gören akademik dergilerde, Matematiksel Finans ve Ekonomi konularında bilimsel çalışmaları ve makaleleri bulunmaktadır.

17 yıla yakın bir süredir İstanbul Maltepe semtinde ikamet etmekte olan İzgi, halen İstanbul Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği bölümünde akademisyen olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İleri düzeyde İngilizce ve Arapça bilen İzgi, evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık